Hirdetés

A brit annyira erősnek bizonyult az utolsó kilométereken, hogy már kétség sem fér hozzá: ő talán a legnagyobb esélyes a végső győzelemre.

Ez a nap sem a szökevényeké volt. Öt kilométerrel a cél előtt Zdenek Stybar (Quick-Step Floors) indult meg a meredeken, a kerekén Tim Wellens-szel (Lotto Fix All). A szökést rögtön bedarálták, a 10. szakaszon meg már óriási hátrányt begyűjtő Esteban Chaves (Mitchelton Scott) azonnal leszakadt, Chris Fromme pár pillanattal később hasonlóan járt.

Hirdetés

Wellens másfél kilométerrel a cél előtt hagyta ott Stybart, de a belga nem sokáig haladt az élen, hiszen jött a rózsaszín trikós Simon Yates, és végül el is vitte a szakaszgyőzelmet. Tom Dumoulin (Sunweb Team) szorosan a brit nyakában loholt, de végül két másodperccel kikapott a szakaszgyőztestől. Pozzovivo és Pinot megúszta nyolc másodperccel az ártatalannak tűnő, de mégis meredek befutót. Aru 21 másodperccel kapott ki Yates-től, de Froome ismét benyelt 40-et, így összetettben már több mint három percre rúg a hátránya.

A 2018-as Giro d’Italia 11. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

A Pinarello kerékpárok hivatalos forgalmazója a Biondo Bike (x).


Kövesd velünk a 101. Giro d’Italia történéseit. Mentsd el flowcycle.hu/giro-2018 oldalt és nem maradsz le a legfrissebb infókról.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!