Hirdetés

Ha valamikor aktuális az „ezen a napon nem lehet megnyerni a Girót csak elveszíteni” mondás, akkor a 10. szakaszon az volt.

Az izgalmak már nem sokkal a rajt után elkezdődtek, hiszen rögtön egy 20 kilométeres emelkedővel indított a mezőny. Támadás támadást követett, rengetegen akartak szökésbe kerülni, így óriási volt a tempó. Ebbe beletört az összetettben harmadik helyen álló Esteban Chaves bicskája, aki úgy leszakadt a mezőnyről, hogy a célig több, mint húsz perc hátrányt gyűjtött be.

Hirdetés

90 kilométerrel a cél előtt az esélyesek mentek rá a részhajrára. Először Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) indított, végül lesprintelte a rózsaszín trikós Simon Yates (Mitchelton-Scott), aki így (Pinot-t leszámítva) három másodpercet hozott közvetlen riválisain.

A hajrán harmadik helyezett Marco Frapporti (Androni – Sidermec – Bottecchia) tovább ment, és közel hatvan kilométeres szólót nyomott, mire Matej Mohorič és Davide Villella (Astana) utol nem érték, majd le is rázták. Mohorič innentől kezdve végig aktívan versenyzett, a nap utolsó hegyére egyedül ért fel, de Villella ekkor még hol felzárkózott a szlovénra, hol leszakadt róla.

Hátulról azonban további akciók alakultak ki, amiből Nico Denz bírt felérni Mohorič-ékra. Villella a sokadik felzárkózási kísérlete után megadta magát, Denc és Mohorič ketten érkeztek a hajrára.

Elképesztő lejtmenet után szökésből Matej Mohorič (Bahrain Merida) lett a 2018-as Giro d’Italia 10. szakaszának győztese. Mohorič az AG2R menőjét, Nico Denz-t sprintelte le.

Az összetettben élen állók (Chaves-t leszámítva) 34 másodpreccel később együtt érkeztek, érdemi változás nem történt. Dumoulin elfeküdt az utolsó hegy lejtmenetében, de a képek tanúsága szerint éppen csak meghorzsolta magát, gond nélkül felzárkózva érkezett meg a többiekkel. Simon Yates átvette a vezetést a kék trikó versenyében is.

A 2018-as Giro d’Italia 10. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Városi csajos bringák, retro férfi városi kerékpárok a Biondo Bike-nál (x).


Kövesd velünk a 101. Giro d’Italia történéseit. Mentsd el flowcycle.hu/giro-2018 oldalt és nem maradsz le a legfrissebb infókról.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet