Parti András (Waberer’s Trek Team) és Schmidel Regina (Focus Team Hungary) győzelmével zárultak az elit kategóriák az idei első olimpiai-krossz magyar kupa futamon, az XCO Nagykanizsa Nagydíjon.

Hirdetés

A város szélén található Csónakázó-tó közvetlen szomszédságában elhelyezkedő épített XCO pályán rendezett versenyen, összesen 19 kategóriában, közel 200 induló vágott neki a futamoknak. A versenyzőknek a rendkívül technikás – pumpa pályával, ugratókkal és sziklakerttel tarkított – pálya adta kihívások mellett a nyári meleggel is meg kellett birkóznia ezen a napon. Szerencsére komoly sérülések nélkül lezajlott minden futam, a látványos pálya elemek miatt pedig a kilátogató nézők is remekül szórakozhattak.

„Ezúttal a korábbi évekhez képest kissé lerövidített pályán köröztünk, de ez mit sem változtatott a verseny élvezetességén, sőt, még dinamikusabbá vált a pálya ezáltal. Nagyon szeretek ezen a pályán versenyezni, mert általában jobban fekszenek a kanizsai pályához hasonló, új iskola szerint épített pályák, amelyek sok fel és lefelékből állnak.” – mondta Parti András célba érését követően.

Az U15-ös és U17-es korosztálynak különösen fontos volt ez a megmérettetés, hiszen magyar válogató versenyként szerepelt ez a futam az idei XCO eseménynaptárban. Míg előbbi korcsoportot Lőrincz Benedek (Meditech Sport Klub) és Bukovácz Anna (PCCC) nyerte, utóbbiban Baranyi Dávid (VKE-NELSON Pepperl+Fuchs Team) és Bokros Csenge (VKE-NELSON Pepperl+Fuchs Team) állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

A 2018-as Nagykanizsa XCO magyar kupa futam végeredménye:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Letöltés

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet