Ismét állatmentő akcióról számolhatunk be, ezúttal egy sérült kutya szorult segítségre.

Hirdetés

Bringázni talán azért a legjobb, mert új tájakat fedezhetünk fel utunk során, ráadásul közben a környezetünket is jobbá tesszük. Nyitott szemmel járni a biztonságunk miatt is létfontosságú, de még inkább felértékelődik az éleslátás, ha egy bajbajutott kutyát pillantunk meg az út szélén.

Ez történt két amerikai bringással a Georgia államban található Columbusban. Chris és Jarrett egy fiatal német dog keveréket talált az út szélén, aki láthatóan elég rossz állapotban volt. Testét horzsolások tarkították és több csontja is eltörött, így nem volt kérdés, hogy megmentik.

„Csak arra tudtam gondolni, hogy most megmentjük őt, a többit meg ráérünk kitalálni később” – mondta Jarrett a Ledger-Enquirernek.

Mivel a bringások több mint hét mérföldnyire voltak az otthonuktól, úgy döntöttek, biciklivel viszik haza a kutyát. Először a vázon próbálkoztak, de később egy jobb megoldást találtak.

A kutya Chris hátán tette meg az út nagyobb részét, mellső lábait Dixon vállára, hátsó lábait mezzsebébe bújtatva. A kutya egészen jól viselte az utazást, Chris-nek az utolsó két kilométeren azonban már kéz nélkül kellett vezetnie a bringát, hogy tartani tudja a bajbajutottat.

A kutya szerencsésen megmenekült, ráadásul a bringaút végén azonnal gazdát is választott magának, aki azóta Adventures of Columbo címen Facebook oldalt indított, ahol a Columbo névre keresztelt kutya új életét lehet követni.

Cicát mentett a bringás

Nem ez az első alkalom, hogy állatot ment egy bringás. Korábban egy macska megmentéséről számolhattunk be, aki egy kerékpáros mezében utazott néhány kilométert.

Fotók: Chris Dixon

Hirdetés
ForrásBicycling
Flowcycle szerzővel jelennek meg azok a tartalmaink, amelyeket a szerkesztőség közösen készített.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet