Az állam is felvállalja a Vision Zero koncepciót

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a Közlekedéstudományi Egyesülettel karöltve meghirdette a Mentsünk meg 600 életet programot, ami nem titkoltan az elmúlt években megismert Vision Zero koncepció hazai előkészítése. 

Hirdetés

Magyarországon 2019-ben 602 ember vesztette életét közlekedési balesetben. A Mentsünk meg 600 életet program célja, hogy a több országban már alkalmazott Vision Zero elképzelést nálunk is meghonosítsa. Tehát elmondhatjuk, hogy kormányzati célkitűzés lett az, hogy közlekedési balesetben senki ne veszítse életét. A Vision Zeróról ebben a cikkünkben írtunk korábban részletesebben.

Tök normális a napi 3500 közúti haláleset?

Jó hír, hogy egyből a legbátrabb, nulla halálesetet célozta be a kormány, azonban a vállaláshoz nem tartozik céldátum és konkrét intézkedési tervet sem közöltek a sajtótájékoztatón. Egyedül az derült ki, hogy ismert személyeket (Veréb Tamás, Szujó Zoltán, Kollányi Zsuzsi, Kárpáti Rebeka, Gönczi Gábor, Baji Balázs szerepel a nevek között) is bevonnak a kampányba, akik népszerűsíteni fogják majd a kezdeményezést.

A KTE pályázatot is indított, amit egyfajta társadalmi egyeztetésnek felfoghatunk. A pályázóktól olyan írásokat várnak, amelyek a közúti közlekedési balesetek súlyának társadalmi megítélését befolyásolhatják, tudatosítják a problémá(ka)t valamint ennek/ezeknek a kezelésére javaslatot tesznek.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

1 hozzászólás

  1. Köszi a hírt.
    Azt gondolom ez fontos lépés a kozelekedéspolitika formálódásában. Nevezhetjük mérföldkőnek is.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet