Hirdetés

A sík szakaszon ezúttal az időjárás keverte meg a kártyákat, nem is kicsit.

Talán a sík szakaszokon van a legkisebb esélye egy elmenésnek, így talán nem is olyan furcsa, hogy csak prokontinentális csapatok menői vállalták be a mai napot a nyúl szerepében. Lassan már kezdjük megszokni, hogy a 2018-as Girón nem alakulhat ki egész napos szökés Marco Frapporti (Androni Giocattoli-Sidermec) nélkül, hiszen a 12. szakaszon is benne volt a nap elmenésében, így már összesen közel 700 kilométert töltött ebben a szerepben az olasz. Frapporti ráadásul el is vitt pár hajrát, így harmadik helyen áll a sprinterek pontversenyében.

Hirdetés

Az események 50 kilométerrel a cél előtt kezdtek el felgyorsulni, amikor elkezdett esni az eső, mintha dézsából öntötték volna. A Lotto Fix All csapat gyilkos tempót kezdett el diktálni a mezőny élén, aminek meg is lett az eredménye. Leszakadt a sprint egyik legnagyobb esélyese, Elia Viviani (Quick-Step Floors) )és az összetettben jól álló Richard Carapaz (Movistar Team) is. Az események láttán megjött a Bora-Hansgrohe kedve is, akik lehetetlenné tették Viviani felzárkózását.

Az utolsó kilométereken a 2. szakaszt nyerő Tim Wellens, Diego Ulissi (Bahrain Merida), a 10. szakaszon diadalmaskodó Matej Mohoric (Bahrain Merida) és Carlos Betancur (Movistar Team) is próbálkozott szökéssel. Utóbbi kettő még az utolsó száz métereken is bízhatott a szakaszgyőzelemben, de végül jött Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) és lekerülte őket a cél előtt. A többiek már csak a második helyért sprintelhettek, akik közül Danny Van Poppel (Lotto NL Jumbo) volt a leggyorsabb, Niccolo Bonifazio (Bahrain Merida) előtt. Az összetettben nincs változás, mindenki azonos idővel érkezett.

A 2018-as Giro d’Italia 12. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Triatlon kerékpár ajánlatok a Biondo Bike-nál (x).


Kövesd velünk a 101. Giro d’Italia történéseit! Mentsd el flowcycle.hu/giro-2018 oldalt és nem maradsz le a legfrissebb infókról!

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet