A Magyar Kerékpárosklub aktivistái 2021 nyarától segítenek azoknak a 14 év feletti bringásoknak, akik szeretnék elmélyíteni elméleti és gyakorlati kerékpáros ismereteiket. A cél: magabiztos kerékpározás a városi forgatagban.

A Bebiciklizős eseményeken ingyenesen vehetsz részt a saját, jól felszerelt kétkerekű kerékpároddal, amin azért már tudsz bicajozni. Vidd a személyi igazolványodat, és ha 18 év alatti vagy, a szülői engedélyedet is. Légy szíves csak akkor vágj bele a projektbe, ha rendelkezel a kötelező biciklis felszerelésekkel. Nyugi, nem lesz tömeg, mert a szervezők egyszerre maximum 15 főnek adják át a kincset érő ismereteket.

Hirdetés

A bringás oktatás 2-3 órán keresztül tart, és segít megismerni a mindennapi biztonságos kerékpározáshoz szükséges tudást, és trükköket.

A Magyar Kerékpárosklub nem titkolt célja, hogy segítsen a kerékpáros közlekedés fellendítésében:

  • ismertesse a legalapvetőbb kerékpáros közlekedési szituációkat,
  • válaszoljon a felmerülő kérdésekre,
  • megtanítson biztonságosan tekerni forgalomban az úttesten.

A program folyamatosan bővül, hála a területi szervezeteknek, az újabb önkéntesek jelentkezésének, illetve az önkormányzatok, cégek program iránti érdeklődésének.

Ha nem indul mostanában program, ne csüggedj, tudj meg többet a biciklis közlekedésről a Kerékpárosklub Kisokosból.

Budapest, szegedi, vagy székesfehérvári vagy? Vesd bele magad az oktató videókba, és a térképes leírásokba.

Továbbá rendelkezésedre áll egy háromrészes oktatóvideó sorozat tévhitekről, bringás- autós- gyalogos együttműködésről és tipikus élethelyzetek biciklis megoldásáról itt.

Tudd meg többek között, hogy mi a kerékpársáv, és a nyitott kerékpársáv között a különbség, mikor van elsőbbséged az autósokkal szemben, és mi a teendőd, ha menet közben egy autó indexel előtted. Kellemes tanulást, és biztonságos közlekedést kívánunk!

A cikk és a képek forrása:

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet