Január 23-án az 1.2-es besorolású Classica Comunitat Valenciana 1969 – Gran Premi Valencia egynapossal kezdődött az európai országúti kerékpáros verseny szezonja, ahol Dina Márton, az EOLO-KOMETA Cycling Team színeiben képviselte hazánkat.

Hirdetés

Csapattársa, Giovanni Lonardi nyerte meg a versenyt, mielőtt Márton 140 km-t szökésben töltött. Mivel kevés csapat volt a versenyen, így 8 versenyző is indulhatott. A verseny után Márton elárulta, hogy hármuknak az volt a feladata, hogy szökésbe kerüljenek, a maradék 5 főnek pedig a végén a sprint, mivel szinte borítékolható volt, hogy a végén a sprint dönti el a versenyt. Éppen ezért a taktikájuk is az volt, hogy sprintre jöjjenek, és elég jó sprinter vonalat állítottak össze a sportigazgatók erre a versenyre.

Márton hozzátette, hogy „egész jó szökés jött össze, proteam csapatokból is többen ott voltak. A mi csapatunkból végül én maradtam egyedül elől. Nem volt könnyű nap, elég erős volt az elmenés, és úgy gondolom, hogyha mindenki jobban dolgozik, akkor akár haza is érhettünk volna”. Márton kicsit leszakadva, pár percre ért be, volt bukás is, ami megszakította a sort, ebbe Márton szerencsére nem került bele. Mikor beért, nem is tudta először, hogy ők nyertek, aztán Fran Contador mondta neki, és nagyon boldog lett, „ennél jobb szezonkezdés nincs, az tuti, így talán egy kicsit kevesebb stressz lesz a következő hónapban” – mondta Márton, majd hozzátette, hogy mindenki tette a dolgát, az egész csapat erős volt a versenyen, és egyébként mindenki nagyon jó formában van a szezonra.

Márton legközelebb a Tour of Antalya-n áll starthoz, addig pedig Budapesten találkozhatnak vele azok, akik ellátogatnak a Giro d’Italia Pink Night-ra.

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet