Egy, a koronavírus elleni küzdelemben elhivatott egészségügyi központnak adják a botrányos Giro-szakasz pénzdíjait.

Hirdetés

A Giro d’Italia 19. szakasza váratlanul botrányba fulladt 8 kilométer után, ugyanis a versenyzők fogták magukat és beszálltak a kísérőautóikba és buszaikba, mert indokolatlannak tartották, hogy a harmadik héten egy 250 kilométernél is hosszabbb sík szakaszt jelöltek ki a szervezők.

Giro: sztrájk, szakaszrövidítés és szökés is volt a 19. napon

A verseny után Mauro Vegni, a Giro d’Italia versenyigazgatója több lapnak is feldúltan nyilatkozott, a La Gazzetta dello Sportnak többek között azt mondta:  „a verseny után ezért fizetni fog valaki„. Most kiderült, hogy a valaki az nem egy ember, hanem maguk a versenyzők, ugyanis a pénzdíjakat inkább jótékony célra fordítják a szervezők. Ez elég sok pénzt jelent, a szakaszgyőztes Josef Černy konkrétan több mint 11 ezer eurótól (~4 millió forint) esik így el, de a trikóviselők és a top 20 szakasz illetve összetett helyezettek sem kapják meg a pár ezer vagy száz eurójukat.

Mindeközben a UCI karba tett kézzel mozizta végig ezt az egészet, bár nem lennénk meglepve, ha találnának ők is hirtelen valami szabályelleneset a 19. napon történtekben, és végigszórnák a csapatokat is egy vaskos pénzbüntetéssel.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet