Hirdetés

Problémamentes szakasz végén egy izgalmas sprintet láthattunk.

A szinte teljesen sík szakaszon a szökevényeknek esélyük sem volt a győzelemre, 14 kilométerrel az utolsó talpon maradt versenyzőt, Ballerinit is utolérték.

Hirdetés

A hátralévő kilométereken nagyon aktív volt a Katusha, három versenyzőjük próbálkozott szökéssel, de rendre szerelte a mezőny a próbálkozásokat. Pórul járt a jól hajrázó Niccolo Bonifazio (Bahrain Merida), hiszen a legfontosabb pillanatban kapott defektet, de csapattársa segítségével még pont vissza tudott zárkózni.

Az utolsó két kilométeren még a Lotto NL Jumbo kerekesei vezették a mezőnyt, a ciklámen trikós Viviani egészen hátul tekert a szűk kanyarokban. Valahogy aztán a lottósokban nem volt meg az átütő erő, így minden nagyobb sprinter odafért az elejére. Úgy tűnt, hogy Viviani ismét szakaszt nyerhet, de ezúttal Sam Bennett (Bora Hansgrohe) gyorsabbnak bizonyult. Az ír életében először nyert szakaszt nagy körversenyen.

Az összetettben nincs változás, Simon Yates-en a rózsaszín trikó továbbra is.

A 2018-as Giro d’Italia 7. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Gaerne olasz kerékpáros cipők nagy választéka a Biondo Bike-nál (x)


Kövesd velünk a 101. Giro d’Italia történéseit. Mentsd el flowcycle.hu/giro-2018 oldalt és nem maradsz le a legfrissebb infókról.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet