Hirdetés

Zaklatott szakaszon van túl a Giro d’Italia mezőnye. Egyértelmű, hogy egy könnyebbnek tűnő szakaszon sem lehet már pihenni.

A nap szökésére majdnem a 100. kilométerig kellett várni, addig három kisebb hegyet is megmászott a mezőny. A sor többször is megszakadt, de végül az esélyesek egy bolyban maradtak. Luis León Sánchez (Astana), Wout Poels (Team Sky), Alessandro De Marchi (BMC) és Ben hermans (Israel Cycling Academy) négyese lehetett az a szerencsés, akik együtt tekerhettek pár tíz kilométerig.

Hirdetés

11 kilométerrel a cél előtt Sánchezéket utolérték, a célterület környékén pedig sötét fellegek gyülekeztek, néhány percig meg is ázott a mezőny. Gianluca Brambilla (Trek-Segafredo) 7 kilométerrel a cél előtt még indított egy ígéreteset, és habár olyan erős emberek mentek vele, mint Stybar, vagy Gesink, az olaszon kívül mindenki a saját sprinterére várt, így nem lett az egészből semmi. Később még Maurits Lammertink (Katusha Alpecin) is támadott egyet, de ő is elfogyott a végére.

Viviani talán először kapott tökéletes felvezetést a csapatától és az olasz be is fejezte a munkát. Danny Van Poppel (Lotto Nl Jumbo) indított elsőként, Viviani pedig kivárva a megfelelő alkalmat levadászta a hollandot a már eső áztatta célban, ezzel negyedik szakaszgyőzelmét aratva. Sam Bennett (Bora Hansgrohe) és Niccolo Bonifazio (Bahrain Merida) még a végén belökte a kerékpárt a Van Poppel elé. Az összetettben nem történt változás.

A 2018-as Giro d’Italia 17. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

 Casco bukósisakok akció a Biondo Bike-nál! (X)


Kövesd velünk a 101. Giro d’Italia történéseit! Mentsd el flowcycle.hu/giro-2018 oldalt és nem maradsz le a legfrissebb infókról!

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet