Hirdetés

Éppen itt volt az ideje, hogy végre a szökevények is lehetőséghez jussanak.

Habár a rajt után az oldal-szembeszélben darabokra szakadt a mezőny, az esélyesek a nap nagy részén nem erőltették meg magukat. Annál inkább az a 32 versenyző, aki elmenésbe került. Köztük tekert a zöld trikós Sagan és a pöttyös trikós Alaphilippe is, vagy a Mende-i befutóra eséllyel pályázó Gilbert, a jó szökésspecialista De Gendt vagy Chavanel. Mivel a csoportól az összetettben legjobban álló versenyzőnek is több mint fél óra hátránya volt, így bő negyed óra előnyre tett szert a szökés.

Hirdetés

Az elmenésben sorozatosak voltak a támadások, szökési kísérletek, végül 33 kilométerrel a cél előtt Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) bírt elszakadni a nagyobb csoporttól és hamar egy perces előnyre tett szert. Hátra volt még viszont egy komoly emelkedő a célig.

Az átlagban 10,2 %-os Côte de la Croix Neuve hegyen többen is megpróbáltak Stuyven nyomába eredni. Támadott Fraile és Alaphilippe is, de kettejük közül csak Fraile bírt Stuyven utolérése után tovább menni. A baszkot nem érték utol a célig, így az Astana versenyzője életében először nyert szakaszt a Francia Körversenyen. Stuyven beért a harmadik helyen és Sagan is keményen küzdött, hiszen a belga után ért célba.

Az esélyesek is megdolgozták egymást a Côte de la Croix Neuve-ön, Roglic támadása egészen a célig kitartott és nyolc másodpercet tudott verni a sárga trikós Geraint Thomasra, Chris Froome-ra és Tom Dumoulinre. Froome és Dumoulin tűntek a legsebezhetőbbnek az emelkedőn, de mindketten felküzdötték magukat a krízisből. Rosszabbul járt Bardet, Quintana és Kruijswijk, akik újabb másodperceket veszítettek.

A 2018-as Tour de France 14. szakaszának végeredménye és az összetett állása:


Címlapfotó: A.S.O / P.Ballet


Kövesd velünk a 2018-as Tour de France történéseit! Mindent megtudhatsz a versenyről a flowcycle.hu/tour-2018 oldalon!

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet