Hirdetés

Nedves, trükkös körülmények között zajlott a Tour egyenkénti időfutama, de szerencsére a végén nem az eső döntött, hanem az erő.

Hirdetés

 

Nem túl hosszú, 31 kilométeres, dombos időfutam a baszk határ közelében zajlott. Ez utóbbi azért volt fontos, mert a szakasz egyik nagy esélyese, az időfutam világbajnoka, Tom Dumoulin (Sunweb Team) elvesztette a mezét. Nagy szerencséjükre a szponzor székhelye pont Spanyolország északi részén van, így a rajt reggelén gyorsan varrtak neki egy újat.

Persze, zajlott egy komoly verseny is az óra ellen. A nap első teljesítője Lawson Craddock volt, aki az első naptól kezdve törött lapockával versenyezte végig a Tourt. Bár az összetettben továbbra is tök utolsó, de szinte hihetetlen, vasárnap befuthat Párizsba.

Az első igazán komoly időt Michal Kwiatkowski (Team Sky) futotta. A lengyel 44-es átlagot repesztett, de az esélyesek ekkor még hátra voltak. Szokás szerint rosszul mentek a movistarosok, Quintana és Landa is bukott egy helyet az összetettben. Szintén rossz napot fogott ki az utolsó hegyi szakasz sztárja, Primoz Roglič (Lotto NL Jumbo), aki egy perccel kikapott legfőbb riválisaitól így az összetettben visszacsúszott a negyedik helyre.

Egy darabig úgy tűnt, hogy Kwiatkowski ideje még a szakaszgyőzelemre is jó lehet, de végül az összetett dobogósai meccselték le egymás között a győzelmet. Dumoulin óvatosan kezdett, a szakasz második felében pedig kockáztatott a lejtmenetben és végül alig egy másodperccel, de elverte Froome-ot. A holland 45,514 km/h-s átlagot hajtott.

Geraint Thomas a táv első felében ment jobban, de később egy hajmeresztő hiba után látható volt, hogy ő már nem ment rá a szakaszgyőzelemre, csak a biztos sárga trikóra. Ez sikerült is neki, Thomasnak már csak végig kell tekernie az utolsó, Párizsba tartó szakaszt, hogy ő legyen a 2018-as Francia Körverseny győztese.

A többi trikóviselő között is eldőlt gyakorlatilag a verseny. Sagan (zöld trikó), Latour (fehér trikó) és Alaphilippe (pöttyös trikó) számára szintén csak a párizsi célbaérés kell ahhoz, hogy befejezzék a feladatukat.

A 2018-as Tour de France 20. szakaszának végeredménye és az összetett állása:


Címlapfotó: A.S.O / P.Ballet


Kövesd velünk a 2018-as Tour de France történéseit! Mindent megtudhatsz a versenyről a flowcycle.hu/tour-2018 oldalon!

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet