Reflektorfénybe kerülhettek a szökevények, de a cél után egy váratlan bukás árnyékolta be a szakaszt.

Közel húszfős csoport lépett el a mezőnytől nem sokkal a rajt után. Alexandre Geniez (AG2R-La Mondiale), Vincenzo Nibali, Mark Padun (Bahrain-Merida), Dylan Teuns (BMC Racing Team), Davide Formolo (Bora-Hansgrohe), Victor Campenaerts, Thomas De Gendt (Lotto Soudal), Dries Devenyns (Quick-Step Floors), Amanuel Gebregziabher (Dimenstion Data), Tiago Machado (Katusha Alpecin), Dylan Van Baarle (Team Sky), Gianluca Brambilla (Trek-Segafredo), Valerio Conti (UAE Team Emirates), Pablo Torres (Burgos-BH), Jonathan Lastra, Lluis Mas (Caja Rural-Seguros RGA), Jesus Herrada (Cofidis) és Mikel Bizkarra (Euskadi-Murias) alkotta csoport elég erősnek bizonyult ahhoz, hogy hamar biztossá váljon, közülük kerül ki a szakaszgyőztes.

Hirdetés

A csoport előnye olyan nagyra rúgott (több mint tíz perc), hogy Jesus Herrada (Cofidis) hamar virtuálisan vörös trikóban találta magát. Az egykori spanyol országúti bajnoknak csak bő négy perc volt a lemaradása az összetettben. Az Alto de San Pedro hegyen 50 kilométerrel a cél előtt azért megdolgozták egymást a szökevények, de Herrada elöl bírt maradni. Geniez sprintben verte Van Baarlét a célban, Herrada viszont 2 perccel mögöttük érkezve is átvette a vezetést az összetettben.

Sajnos a célban történt egy banális bukás is, egy néző/segítő nem figyelt eléggé és felbukott benne néhány versenyző.

A spanyol élre ugrásán kívül nem történt változás, a valódi összetett esélyesek egy csoportban érkeztek 11 perccel a szakaszgyőztes előtt. Herrada előnye 3 perc 22 másodperc Simon Yates-szel szemben.

A 2018-as Vuelta a Espana 12. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet