Nagyot küzdött az Astana, rengetegszer támadott Yates is, de a különbségek elenyészők maradtak. A végén azért még egy újabb ezen a Vueltán már a negyedik – francia győzelem is összejött.

Hirdetés

A második hét, és talán az egész verseny legdurvább erőpróbájára került sor a Vuelta 15. szakaszán. Maguk a szintkülönbségek talán nem is tűntek drámainak, de a meredekségek bőven tartogattak izgalmakat.

A rajt után egy 12 fős szökevénycsoport vállalt be az élen, de az Astana kíméletlen munkával levadászta mindnyájukat az utolsó hegyre. A tempó akkora volt, hogy a Covadongán tényleg csak a legjobbak szűk csoportja maradt elöl.

Ebből az elit csoportból Miguel Ángel López támadott először. Akciója az Astana egész napos kemény munkája láttán nem volt váratlan, de a többiek csak néhány száz méterrel később tudtak felzárkózni rá. Innentől kezdve tűzijáték következett, a megmaradt versenyzők közül szinte mindenki támadott. Próbálkozott Quintana, López és Yates is, de az utolsó kilométerekig nem bírtak különbséget kialakítani. Csak egymást figyelték, ami kedvezett Pinot-nak, aki 6 kilométerrel a cél előtt támadott, és előnye a hezitáló fő esélyeseknek köszönhetően kitartott a célig. Pinot ezzel elmondhatja magáról, hogy mindhárom nagy körversenyen tudott szakaszt nyerni.

Második helyen López érkezett 28 másodperccel Pinot után, akit a vörös trikós Yates követett 2, majd a zöld trikós Valverde érkezett meg Kruijswijkkel további két másodperccel később. Quintana és Enric Mas még néhány kerékpárral később futott be.

Most pihenőnapot tart a mezőny, aztán jön az egyetlen, 32 km-es egyenkénti időfutam. Itt elég nagy esély van arra, hogy Valverde 38 évesen átvegye a vörös trikót, hiszen a top 10 közül valószínűleg ő fogja a legjobb időfutamot menni. Utána pedig még két komoly hegyi szakasz vár majd a mezőnyre, hogy kiderüljön, ki lesz a Vuelta győztese.

A 2018-as Vuelta a Espana 15. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet