A 2018-as Vuelta utolsó előtti sík szakaszát nem tisztelték eléggé a sprinterek csapatai, így végül meglepetés győzelem született.

Jelle Wallays (Lotto Soudal), Sven Eryk Bystrom (UAE Team Emirates) és Jetse Bol (Burgos-BH) léptek meg a szakasz elején és hiába tartották őket 2-3 perces rövid pórázon, az utolsó tíz kilométerre ráfordulva még mindig nem fogták be az elmenést.

Hirdetés

Habár Bol leszakadt az élen tekerő trióról hat kilométerrel a cél előtt, a többiek tovább tudtak menni, és előnyük egészen a célig kitartott. Bystrom indított először, de WallaWys könnyedén kikerült az utolsó métereken, így hazaérve óriási győzelmet aratott. A harmadik helyen a mezőnyből hosszú hajrát nyitó Peter Sagan végzett Elia Viviani előtt.

A 2018-as Vuelta a Espana 18. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet