Nem történt csoda az utolsó szakaszon, mindenki hozta az elmúlt napokban várható teljesítményét. Yates bebiztosította vörös trikóját, Valverde viszont újabb súlyos vereséget szenvedett el.

A Vuelta legrövidebb szakaszán azért a táv 70%-án volt elmenés. De Gendt bebiztosította hegyi trikóját, Nibali, Kwiatkowski, Majka és Mollema pedig egy jó szakaszgyőzelemben reménykedhetett.

Hirdetés

De az Astana keményen odapörkölt 38 kilométerrel a cél előtt és hamar mindenkit utolértek. López egy ideig el is tudott szakadni a többiektől. A Beixalis lejtmenetében aztán újra együtt tekertek az esélyesek, kivéve Quintanát, akinek sikerült egy kicsit elgurulnia. López a következő emelkedőn felzárkózott rá és mivel már egész tisztes előnnyel rendelkeztek, Yates is támadásba lendült 17 kilométerrel a cél előtt.

A vörös trikóssal Enric Mas tudott menni. Ők ketten az utolsó hegy lábáig felértek a kolumbiai duóra. Quintana később hátracsorgott a rettenetesen szenvedő Valverdéhez, López és Mas viszont Yates-et magára hagyva tovább mentek a szakaszgyőzelemért.

Az utolsó hajtűkanyarban Mas okosan elöl helyezkedett így csodás szakaszgyőzelmet aratott. López sem csalódhat, hiszen ketten együtt feltekerték magukat a dobogóra. Yates biztonságos távolságban érkezett hozzájuk, a Girós betli után végre úgy néz ki összejöhet élete első GT győzelme, már csak a holnapi gála szakaszon kell végighajtania. Kruijswijk és Valverde újabb gyenge teljesítményük miatt elbúcsúzhatnak a dobogójuktól.

A 2018-as Vuelta a Espana 20. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet