Az utolsó kilométerig kérdéses volt, hogy ki viszi a szakaszt. A vörös trikó a várakozásoknak megfelelően gazdát cserélt, de csak egyetlen másodperccel vezet az új éllovas.

Nem kellett sokat várnunk a nap elmenésére, néhány kilométerrel a rajtzászló belengetése után sikeres szökés vágott neki a hosszú első hét utolsó napjának. Látva a hegyi befutót és a 200 kilométeres távot, nem sokan tettek volna a sikerükre.

Hirdetés

Ennek ellenére 19 kilométerrel a cél előtt megbomlott a szökevények közötti összhang, a kombinációs trikóban tekerő Ben King (Dimension Data) meglépett a többiektől. Kingre Bauke Mollema (Trek – Segafredo) volt a legveszélyesebb, a holland fél perc körüli távolságban üldözte őt, és kanyarról-kanyarra közeledett. King 6 kilométerrel a cél előtt egy 9%-os részen úgy tűnt, feladja, szinte állóra lassult, de összeszedte magát. Két kilométerrel a cél előtt Mollema teljesen megadta magát, így Ben King második szakaszgyőzelmét ünnepelhette a 2018-as Vueltán.

Az összetett élmenői közül a vörös trikót viselő Rudy Molard a papírformának megfelelően nem bírta a tempót az utolsó hegyen, így a vörös trikó is elérhetővé vált a többiek számára. A fináléban aktív volt Kelderman és Quintana is, akik együtt érkeztek a célba, azonban mögöttük nem sokkal megjött Simon Yates is, aki Valverde hanyatlásának köszönhetően, ha csak egy másodperccel is, de átvette a vezetést az összetettben.

A 2018-as Vuelta a Espana 9. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet