Mitől lesz bringásbarát egy hotel? Először is attól, hogy kerékpárosok számára ideális helyen fekszik – ebben az esetben Karintia északi részén, Bad Kleinkircheimben. Ideális, hiszen ebben a térségben kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy mindenféle bringás találjon kedvére való útvonalat, helyszínt a tekeréshez. Bármelyik irányba is indulnánk, festői szépségű hegycsúcsok, hidegvizű csobogó patakok, fantasztikus fenyőerdők és csodás tavak vannak kerékpárral elérhető távolságban. Összesen 750 kilométernyi hegyi trail és kerékpárút kapcsolódik itt össze, szóval ez valóban egy igazi bringásparadicsom.

A Hotel Explorer pedig nem csupán egy szálloda, ahol megszállhatunk, ha a környéken szeretnénk kerékpározni. Ez a hotel tényleg mindent megtesz a bringások kényelméért!

Hirdetés

Már a hallba lépve szembeötlik egy hatalmas és igen praktikus szerelőállomás, mely minden szükséges szerszámmal felvértezve várja kerékpárosokat. A bringák tárolására is van többféle lehetőségünk, az egyik pont a szerelőállomás mellett található. Ha nagyon óvjuk a kerékpárunkat, akkor itt lehetőségünk van a szobakártyánkkal egyedileg elhelyezni azt. Természetesen a mélygarázsban kialakított biztonságos kerékpártárolóba is betehetjük a bicajokat, itt a többi vendég kerékpárjával együtt tudjuk elhelyezni azokat. A bringatároló helyiségben található mosó- és egy szárítógép is – ha saras, vizes lenne bringázás után a ruhánk. Természetesen a kerékpárok tisztítása is megoldott, a hotel parkolójában található bringamosónál. Aki nem hoz magával saját kerékpárt, az a legújabb e-bike és hagyományos modelleket kölcsönözheti ki saját igénye szerint.

A kalandok megörökítéséhez a recepción GoPro kamerát is tudunk bérelni, hogy magunkkal vihessük digitálisan is a bringásélményeinket. A becsekkoláskor igény szerint papír alapú kerékpárostérképet is kaphatunk, de az interaktív információs kijelzőkről is megtervezhetjük útvonalunkat. Igazából elég csupán a szálloda mögé gurulni és máris választhatunk, merre induljunk.

A bőséges reggeli után nincs más dolgunk, mint választani egy szimpatikus útvonalat és kétkerékre pattanni! A bringázás után a hotelben gőzkabin és többféle szauna közül választhatunk a lazuláshoz. Ha inkább egy medencében vezetnénk le a tekerés fáradalmait, akkor szintén jó hírünk van. Bad Kleinkircheim ugyanis a termálfürdőiről is híres – az egyik nagyjából pont a szállodával szemben helyezkedik el, és a másik is a közelben található.

Ha megéheznénk, többfelé találhatunk éttermeket, hüttéket, ahol pótolni tudjuk az elvesztett energiát. A hotelben a karinthiai töltött tésztatáskát külön ajánljuk, ez a helyi ételek közül talán a legfinomabb.

Ami viszont mi még inkább szerettük ezt a hotelt, az fenntartható szemlélet, mellyel működtetik nap mint nap. Az Explorer hotel egy minősített, passzív energiával működő szálloda és kiemelt figyelmet fordítanak a környezetünk védelmére. Remek megoldásokkal a teljes energia 70%-át meg tudják spórolni – ide tartozik a fűtés és az elektromos hálózat is. A termelődő hulladékra is nagyon figyelnek. A kétrekeszes szobai szemetesek mellett például mellőzik a más szállodákban szokásos, eldobható műanyag eszközök használatát. A működéshez szükséges eszközöket és alapanyagokat is igyekeznek helyi forrásokból, lokálisan beszerezni, hogy ezzel is csökkentsék ökológiai lábnyomukat.

Összességében elmondható, hogy bringásként és környezettudatos emberként is ugyanolyan figyelmesnek érezzük a Hotel Explorer szolgáltatásait – jó érzés egy ilyen helyen megszállni.

Hirdetés
Online marketinges szakemberként dolgozom és szenvedélyesen szeretem a kerékpározást. Ennek a két területnek az ideális ötvözete számomra a Flowcycle. Itt egy igazán nemes cél érdekében használhatom a szaktudásom arra, hogy minél szélesebb körben népszerűsíthessük a kerékpározást és a fenntartható életmódot.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet