Flandriai Körverseny: az év sprintje az év klasszikusán

Ez történt a 2020-as Flandriai Körversenyen

A Párizs-Roubaix törlésével a Flandriai Körverseny lett az utolsó klasszikusa ennek a koronavírus járvánnyal-súlytott 2020-as esztendőnek. A verseny izgalmak szempontjából nem is okozott csalódást: rengeteg bukás és igazi all-star végjáték jellemezte a belga klasszikust.

Hirdetés

Hatfős szökéssel indult a 244 kilométeres, kockaköves meredekekkel tarkított klasszikus. Köztük természetesen nem tekert a végső győzelemre is esélyes versenyző, maximum a szponzoraik mutatása, vagy csapattársaik pihentetése lehetett a céljuk. Gregor Mühlberger (BORA – hansgrohe) azért bemutatott egy igen csúnya bukást, az osztrák versenyző a frissítőzsákját dobta el túlságosan könnyelműen.

A nap közepén az NTT versenyzői voltak nagyon aktívak, Edvald Boasson Hagen is vállalt szökést. A norvég a legjobbkor indított, ugyanis ő – az élen tekerő csoporthoz hasonlóan – még átért azon a vasúti átkelőn, ami előtt a mezőnynek már meg kellett várnia az elhaladó vonatot. Boasson Hagen szökése azért így sem tartott túl sokáig.

Az igazán nagy izgalmak 45 kilométerrel a cél előtt kezdődtek, Julian Alaphilippe először támadott a kockaköves meredeken, azonban erre az akcióra kemény munka árán még felértek a legnagyobb esélyesek. Alaphilippe a következő, Steenbeekrides kockaköves szektoron sem tétlenkedett és újra támadásba lendült. A francia pusztító tempót diktált, Mathieu Van Der Poelnak és Wout Van Aertnak kemény munkájába telt, mire egyenként fel tudtak zárkózni rá. A három top esélyes tehát elöl tekert, dörzsölhettünk a tenyerünket az év hajrájában bízva.

Csakhogy 35 kilométerrel a cél előtt a Van Aert viszonylag közel került ki egy hirtelen belassult motorost, amit Van Der Poel még kimozgott, azonban az éppen rádiózó Alaphilippe csúnyán oldalba kapta és óriásit bukott. A szivárványtrikós szemmel láthatóan csúnyán megsérült (utólag kiderült, hogy a kezében tört el két csont), nem is tudta folytatni a versenyt.

A cyclocrossosok elöl végigtempózták egyetértésben a maradék kilométereket, az emelkedőkön sem támadták be egymást. A sprintben végül Mathieu Van Der Poel bizonyult a legjobbnak, aki életének talán legdurvább sikerét ünnepelhette. Mögöttük a csoporthajrát Alexander Kristoff nyerte.

A 2020-as Flandriai Körverseny végeredménye:

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet