Két francia srác alaposan ledöntötte azt a népszerű sztereotípiát, miszerint valaki vagy a fociért rajong, vagy bringázik. Ők ugyanis a katari világeseményre indultak meccset nézni és szurkolni – kerékpárral.

Az ötletet az adta, hogy korábban már Olaszországig eltekertek Párizsból szintén egy foci eseményre és ezúttal hosszabb távon is szerették volna kipróbálni magukat. Ezt természetesen jó előre megszervezték, hiszen a mostani, nagyjából 7000 kilométeres út kerékpárral három hónapig tartott és 13 országon vezetett keresztül. Az út során adódó nehézségek nem vették el a kedvüket és időben megérkeztek az eseményre. Hírük megelőzte őket és végül egy népesebb katari francia csoporttal és jó néhány helyi kerékpáros kíséretében érkeztek meg céljukhoz.

Hirdetés

Az életre szóló kaland mellett arra is fordítottak figyelmet, hogy útjuk során népszerűsítsék a fenntartható közlekedést. Gyakran megosztották ételüket a helyi nélkülözőkkel és még kerékpárszerelési workshopokat is tartottak olyanoknak, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy tanuljanak.

Természetesen a francia nemzeti csapat is felfigyelt rájuk. Elismerésük jeleként tiszteletjegyeket és dedikált mezeket vehettek át a csapatkapitánytól.

Hirdetés
Online marketinges szakemberként dolgozom és szenvedélyesen szeretem a kerékpározást. Ennek a két területnek az ideális ötvözete számomra a Flowcycle. Itt egy igazán nemes cél érdekében használhatom a szaktudásom arra, hogy minél szélesebb körben népszerűsíthessük a kerékpározást és a fenntartható életmódot.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet