Hiába nézett ki tökéletesnek Peter Sagan számára a Giro vasárnapi szakasza, a szlovák versenyző csak a második helyet tudta megszerezni Diego Ulissi (UAE) mögött. Az összetett esélyesek együtt jöttek meg, Ganna megőrizte a rózsaszínt.

Hirdetés

A szombati, Palermo környékén megtartott nyitó időfutamot követően vasárnap is maradt Szicíliában a 2020-as Giro mezőnye, a versenyzőkre egy barátságos hosszúságú, alig 150 kilométeres szakasz várt. A befutó Agrigento városában ugyan egy emelkedő tetején helyezkedett el, előzetesen azonban senki sem várta, hogy az összetett esélyeseknek gondot jelentene a domb, inkább az volt a kérdés, a sprinterek közül ki bírhatja ki az emelkedőt.

Rögtön az etap elején egy 5 fős szökevénycsoport lépett el, az elmenésben némi meglepetésre ott volt a Thomas De Gendt (Lotto Soudal), de képviseltette magát az összes szabadkártyás olasz csapat egy-egy versenyzője is. De Gendt a nap folyamán szépen elvitte a hegyi pontokat, más említésre méltó azonban nem történt a szökésben, a Sunweb és az UAE vezette mezőny pedig végig kontroll alatt tartotta az elmenést.

Hátul a mezőnyben viszont ez a szakasz is szedett áldozatokat. Az Astana csapatán mintha átok ülne ezen a Girón, Lopez tegnapi bukása után ma Alexander Vlasov betegség miatt volt kénytelen feladni a versenyt. Jakob Fuglsang legfontosabb segítőjét és talán társkapitányát vesztette el.

A szökevényeket 9 kilométerrel a vége előtt megfogták, az utolsó emelkedőn aztán kaotikus állapotok alakultak ki, ahogy mindenki próbált jó pozícióba kerülni. A felvezetés végül az UAE-nek sikerült a legjobban, Diego Ulissi pedig az utolsó kilométeren korait nyitott és el tudott szakadni. Peter Sagan (Bora) hiába reagált másodpercekkel később, a szlovák ugyan felért, de lehajrázni már nem tudta az olaszt.

Ahogy várható volt, az összetett esélyesek között nem alakultak ki különbségek, Filippo Ganna (Ineos) pedig megőrizte a rózsaszín trikót. Az állás holnap vélhetően már komolyabban változni fog, hiszen jön az első hegyi befutó, a mezőny az Etnát mássza majd meg.

A 2020-as Giro d’Italia 2. szakaszának végeredménye és az összetett állása:


Címlapfotó: RCS Sport

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet