Hirdetés

Ugyan a Giro 17. szakaszán nem voltak olyan óriási hegyek, amik alkalmasak lettek volna arra, hogy felborítsák az összetettet, de mégis izgalmas szakaszt láthattunk.

Hirdetés

Elég sokáig, a rajt után 40 kilométerre magasodó Passo Della Mendola hegyig kellett várni, míg kimondhattuk a nap szökését, amiben ott tekert a korábbi rózsaszín trikós Valerio Conti (UAE Team Emirates), a 2016-ban majdnem összetettet nyerő Esteban Chaves (Mitchelton – Scott) és 2017-es Girón szintén néhány napig rózsaszínben tekerő Bob Jungels (Deceuninck – Quick Step) is ott tekert.

Bő egy óra telt el a következő akcióig, Jan Bakelants (Sunweb Team) lépett el a többiektől a nap első kategorizált emelkedőjén az Elvason. A belga sokáig tekert a zökevénycsoport előtt egész nagy előnnyel, de végül 46 kilométerrel a cél előtt utolérték. A Terento hegy lejtmenetében aztán ha csökkentett létszámmal is, de újra összeverbuválódott a szökevénycsoport, ahonnan Nans Peters (AG2R La Mondiale) indított meglepő támadást 16 kilométerrel a cél előtt. Peterst valószínűleg nem vették komolyan, hiszen a francia hamar egy perc körüli előnyre tett szert és a célig már nem is érték utol. A francia élete első profi győzelmét aratta a Giro d’Italián.

Az összetett menők csoportjában a Team Ineos húzta a sort Terento és az Antholz völgyében, de az Astana pillanatok alatt átvette a kezdeményezést és darabokra szakította a sort. Innen az események felgyorsultak, López majdnem belerogyott csapattársa tempójába, így visszaállt a legnagyobb nevek alkotta üldözősor végére. Pár pillanattal később Mikel Landa (Movistar Team) akciózott, aki egy darabig Hugh Carthy-val (EF Education First) a nyakán tempózott, de a spanyol végül egyedül ért a célba.

Carapaz, Nibali, Pozzovivo egy métert sem vezetett Roglič-nak, aki a dobogójáért küzdve tempózott a csoport elején. Miután biztossá vált Landa előnye, Carapaz begyújtotta a rakétákat és otthagyta a többieket, Nibaliban viszont nem volt erő, hogy utána menjen a rózsaszín trikósnak. A Movistar a mai csatát kiütéssel nyerte, Landa 19 másodpercet adott Roglič-nak, Carapaz pedig hetet adott Nibalinak.

Holnap a Giro utolsó olyan szakasza következik, ahol van esély a mezőnyhajrára, aztán két hegyi etapon majd egy időfutamon dőlhet el a rózsaszín trikó sorsa.

A Sky már Ineos néven fut, de még mindig Pinarello bringákkal versenyeznek. Lesd meg a csapatszínekben pompázó bringákat ide kattintva (x).

A 2019-es Giro d’Italia 17. szakaszának végeredménye és az összetett állása:


Kövesd velünk a 2019-es Giro d’Itala történéseit a flowcycle.hu/giro-2019 oldalon.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet