Hirdetés

A szlovén Primož Roglič ismét megmutatta, hogy az időfutamokon nem lehet legyőzni ezen a Giro d’Italián. Ugyan a pálya jelentős része emelkedett, mégis nagyon, nagyon várjuk már, hogy mi lesz a helyzet a hegyekben.

Hirdetés

 

Harmincnégy kilométer az óra és az emelkedők ellen – közhely, vagy sem, az igazság napja volt az Olasz Körverseny 9. szakasza. Esős időt jósoltak, és nem sokkal az időfutam kezdete után le is szakadt az ég. Az egyórás kerékpározás rekordját tartó Victor Campenaerts (Lotto – Soudal) a táv első felén még megúszta a zuhét, de az emelkedőn már ő is esőben tekert. Legnagyobb baja azonban nem az időjárás, hanem a szerelői voltak, ugyanis a belga kerékpárt cserélt az emelkedő lábánál, de a művelet fájdalmasan hosszú ideig tartott, ráadásul még a lánca is leesett, így ez minden bizonnyal a szakaszgyőzelembe került.

A továbbiakban mindenkinek esett az eső, így nagyjából azonos körülmények között küzdhettek meg egymással versenyzők. Ez igazságos küzdelmet vetített előre az összetettben, de mire Roglič is sorra került, tenyerükbe temették a többiek az arcukat. A szlovén perceket vert minden vetélytársára. Habár negyedik helyen végzett a szakaszon, mégis egy percet kapott Roglič-tól Vincenzo Nibali. Hasonló különbséggel pozitív meglepetés volt Bauke Mollema (Trek Segafredo), de a többiek olyan veszteségeket szenvedtek el, amit már szinte lehetetlen lesz ledolgozni. Két percet kapott Richard Carapaz; több, mint hármat Landa és Yates, a legnagyobb vesztes Miguel Ángel López pedig már majdnem négyet.

A rózsaszín trikós Valerio Conti (UAE Team Emirates) hősiesen küzdött, így megőrizte a vezetést az összetettben, előnye tisztességes, közel két perc körüli Roglič-csal szemben. Andrey Amador az egyetlen olyan összetett menő, aki egy percen belül maradt az összetettben Roglič-hoz képest, Nibali már közel két perc hátrányból várhatja a folytatást, Yates a 3,5, míg López a 4 perces lemaradással már szinte csak a csodában bízhat. Persze, hátra van még a Giro nehezebb kétharmada, de innentől kezdve nem igazán hibázhat az, aki még reménykedik a rózsaszín trikóban.

A fehér trikó gazdát cserélt, Giovanni Carboni (Bardiani CSF) Nans Petersnek (Ag2r La Mondiale) adja át a ruhadarabot. Hosszú első hét után végre jön a pihenőnap, majd két sprintereknek kedvező szakasz után megérkezünk a komoly hegyekbe.

A Sky már Ineos néven fut, de még mindig Pinarello bringákkal versenyeznek. Lesd meg a csapatszínekben pompázó bringákat ide kattintva (x).

A 2019-es Giro d’Italia 9. szakaszának végeredménye és az összetett állása:


Kövesd velünk a 2019-es Giro d’Itala történéseit a flowcycle.hu/giro-2019 oldalon.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet