A papíron legjobb összetett esélyesek betlizésével és az ineos szárnyalásával folytatódott a 2020-as Giro d’Italia – ezúttal egyenként, az óra ellen.

Hirdetés

Az Olasz Körverseny második időfutamán elég komoly átrendeződést láthattunk az összetettben. Az időfutam 2019-es és 2020-as világbajnoka kibérelte az első két helyet, Filippo Ganna egyedüliként ment 43 perc alatti időt, és ezzel már harmadik szakaszát nyerte az idei Girón. Az olasz mögött csapattársa, Rohan Dennis végzett 26 másodperccel gyengébb idővel.

Mögöttük a harmadik helyen érkezve Brandon McNulty ment óriási időt, ezzel a fiatal amerikai hét helyet lépett előre az összetettben és most a negyedik. Jó napot zárt a rózsaszín trikós Joao Almeida is, aki közel egy percre növelte előnyét az összetettben, ugyanis az említett McNultyn kívül mindegyik összetett menőnél jobb időt hajtott. Wilco Kelderman is egész jól tartotta magát, csak 16 másodpercet kapott Almeidától. Rafal Majka már majdnem egy perces hátrányban zárt a rózsaszín trikóshoz képest, de a többiek olyan rosszul mentek, hogy még így is előre lépett két helyet az összetettben. Pozzovivo 2, Fuglsang 3 helyet bukott az összetettben. Vincenzo Nibali maradt az ötödik helyen, de hátránya már 2 perc 30 másodperc Almeidával szemben. Valter Attila alig néhány másodperccel maradt le a kétszeres Giro-győztestől (24. lett), így feljött az összetett 21. helyére.

A 2020-as Giro d’Italia 14. szakaszának végeredménye és az összetett állása:


Címlapfotó: RCS Sport

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

1 hozzászólás

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet