A cím súlyos, de tény: hiába dolgozott egész nap Saganért csapata, a szlovák végül meccsben sem volt egy neki kinéző hajrában.

Hirdetés

A szervezők sprintbefutót ígértek a Giro d’Italia hatodik szakaszára, de a kisebb hegyek és az egészen meredeken emelkedő befutó miatt egyáltalán nem volt biztos, hogy a gyorslábúak ünnepelhetnek majd a célban. Talán ezért is volt klasszikus szökés a nap során, esélyük azonban nem sok volt, a Bora egész nap dolgozott, hogy Sagan végre megszerezhesse első szakaszgyőzelmét az Olasz Körversenyen.

Viszonylag eseménytelenül telt tehát a szakasz, 36 kilométerrel a cél előtt egy kisebb bukást jegyezhettünk fel, de kiesőnk nem lett és mindenki fel tudott zárkózni a főmezőnyre (köztük a technikai probléma miatt félre álló rózaszín trikós Almeida is). Az utolsó talpon maradt szökevényt 13 kilométerrel a cél előtt fogták be, már csak az volt a kérdés, melyik sprinter bírja ki a befutót.

Nagyon Sagannak állt a zászló, ugyanis csapata a végsőkig elöl tartotta, ráadásul a legnagyobb rivális Arnaud Démare is viszonylag hátul helyezkedett. Aztán az utolsó kanyarra a francia bajnok egyszer csak előre szivárgott, Sagant bezárták, Démare pedig több kerékpárhossznyival, mondhatni kényelmesen nyert. Sagan csak a nyolcadik helyen érkezett, így Démare átvette a ciklámen trikót. Az összetettben nincs változás, João Almeida (Deceuninck – Quick Step) továbbra is rózsaszínben tekerhet majd.

A 2020-as Giro d’Italia 6. szakaszának végeredménye és az összetett állása:


Címlapfotó: RCS Sport

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet