Hirdetés

Olaszország és talán a kerékpársport legrettegettebb hegye, a Monte Zoncolanon nevéhez méltóan átrendezte az összetettet.

 

Hirdetés

Mivel most már túl vagyunk a féltávon, így nem csoda, hogy a rózsaszín trikótól egyre távolabb álló csapatok esélyt sem adtak a szökevényeknek az egyik legdurvább hegyi szakaszon. A 1750 méter magas Zoncolan lábánál előre állt a Team Sky és főleg Wout Poels hathatós munkájának köszönhetően előkészítette a terepet a csapatkapitánynak.

Chris Froome (Team Sky) a Zoncolan legmeredekebb részén, 4,3 kilométerrel a cél előtt támadott. Szokásos stílusában, magas fordulatszámmal hajtott el az esélyesek csoportjától. A rózsaszín trikós Simon Yates (Mitchelton Scott) nem esett pánikba, nem sokkal később saját tempóban ment tovább a brit után, akit az alagutas részeken majdnem utol is ért. Froome a célig hat másodperc előnyt tartott meg honfitársával szemben, de az összetettben a hátránya továbbra is tetemes, több, mint három perc.

Domenico Pozzovivo (Bahrain Merida), Tom Dumoulin (Sunweb Team), Thibaut Pinot (Groupama-FDJ) és Miguel Angel Lopez (Astana) papíron egész kevés 20-40 másodperc hátránnyal megúszták a hegyet, de ezek a különbségek már igen nehezen lesznek ledolgozhatóak. Rosszabbul járt Fabio Aru (UAE-Team Emirates) és Richard Carapaz (Movistart Team), akik újabb két percet nyeltek be, Esteban Chaves meg már a Zoncolan előtt elszállt. Lopez át is vette a fehér trikót, a hegyi trikó pontversenyében pedig Yates az első, de továbbra is csapattársa Chaves fogja viselni a ruhadarabot.

A 2018-as Giro d’Italia 14. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Gaerne olasz kerékpáros cipők nagy választéka a Biondo Bike-nál! (x)

Kövesd velünk a 101. Giro d’Italia történéseit! Mentsd el flowcycle.hu/giro-2018 oldalt és nem maradsz le a legfrissebb infókról!

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet