Valter Attila fantasztikus teljesítményt nyújtva három csodálatos napot töltött el rózsaszín trikóban, így a Giro első hete mellett természetesen róla szól friss adásunk első fele is. Persze beszélünk azért az összetett többi esélyeséről is, Evenepoeltól-Bernalig az összes nagy név előkerül.

Hirdetés

Az adás végén beszélünk a versenyt ismét korán otthagyó Ewanről, de elmeséljük a múltheti Tour de Hongrie-n szerzett élményeinket is.

A Giro természetesen nem áll le, a versenyen pedig továbbra is két magyarért szoríthatunk! Mi legközelebb egy hét múlva, a második pihenőnapon jelentkezünk, akkor már vélhetően jóval többet tudunk majd mondani az összetett esélyekről is.

Címlapfotó. Groupama-FDJ/Twitter

Hirdetés

2 hozzászólás

 1. Most nem azért a hathuszért, de azért nem kicsit értékeli túl a magyar közvélemény ezt az „eredményt”. Szerencsétlen srác véletlenül megszerezte a trikót – mert azért valljuk meg, előle kihullottak, meg a tényleg esélyesek nem is hajtottak. Aztán az első komolyabb szakaszon el is vették tőle, esélye sem volt megvédeni. Ez inkább kínos, mint hősies! Gyakorlatilag az esélyesek játszottak vele, mint macska az egérrel, akár már az első napon elvehették volna tőle, de lényegében az első megindulásból el is vették. Nem kicsit sztárolják túl a fiút, itt azért 80% szerencse 20% tudás volt az arány, hogy ő rózsaszínben volt.

 2. Te biztos magyar vagy…. a labanc fajtából.
  Normális ember a világon még akkor se ír ilyet a saját nemzete tagjáról ha történetesen igaza lenne, de most még igazad sincs.
  1. Ha most szokásos normál Giro menne és nem egy ilyen ideges, feszült és túlerőltetett menet akkor Attila (és Marci) elmenése nem 1,5 perc időelőnnyel ér be hanem legalább 5-tel, és akkor most is percekkel vezetne.
  2. Ha Attinak ez nem az első igazán komoly kapitányi bevetése lenne és nem először tapasztalná a versenyben vezető körüli felhajtást, akkor letudta volna adni annak a teljesítménynek cca. 80 százalékát, amivel tavaly a Kékesen hülyét csinált a mezőnyből, s azzal a teljesítménnyel vagy azonos idővel megjött volna Bernallal a 9. szakaszon vagy lehet még meg is veri.
  3. Ami a 9. szakaszt konkrétan illeti, nem tudom te mit néztél de biztos nem azt ami ott a végén történt. Attila ugyan lemaradt de a különbség a szakadást követően azonnal kialakult, Bernalt leszámítva a többiekhez képest nem nőtt, igaz felzárkózni se volt ereje, meg ideje sem. Ez az energiahiány pedig bőséggel kialakulhatott abból hogy a szakaszon szerintem mint kapitány hibázott. A szakasz kétharmadán (a szökés kialakulása után) az FDJ kontrollálta a mezőnyt és 3 percnél többre nem engedte el őket. Ez szemmel láthatóan őket sokkal jobban fárasztotta mint az INEOS-t vagy a többieket. Ez az erő bizony hiányzott. Nagyobb rutinnal lehetett volna hagyni jobban elmenni a szökést, s ha ez nem tetszett volna a többieknek akkor kicsit bujni, s akkor fáradnak jobban több erő marad, arról nem beszélve hogyha hazaér az elmenés nincs időjóváírás sem.
  4. Ha igaz hogy ez még nem a csúcsforma, (márpedig ahogy édesapja fogalmazott az adatok összevetve a tavalyi TdH-s adatokat erre mutatnak) akkor még lesz alkalmad meglepődni a Giro alatt.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet