Hirdetés

Egy szakasz alatt két rendkívül izgalmas versenyt is láthattunk. Újdonsült szakaszgyőztest avathattunk a nap végén és a bizonyítékot, hogy a Giro az utolsó napig nyitott lehet.

Egészen hamar, már nagyjából 20 kilométerrel a rajt ellövése után elengedtek egy igen nagy létszámú Szökést. Michael Morkov, Maximilian Schachmann (Quick-Step Floors), Davide Ballerini, Mattia Cattaneo (Androni Giocattoli-Sidermec), Christoph Pfingsten (Bora-Hansgrohe), Ruben Plaza (Israel Cycling Academy), Vyacheslav Kuznetsov (Katusha-Alpecin), Jos van Emden, Boy van Poppel (Trek-Segafredo), Marco Marcato (UAE Emirates), Giuseppe Fonzi és Alex Turrin (Wilier Triestina-Selle Italia) több mint negyed órás előnyt harcoltak ki maguknak, így biztossá vált, hogy köztük dől el a szakaszgyőzelem sorsa.

Hirdetés

Közülük először Boy Van Poppel támadott 19 kilométerrel a cél előtt, de támadása hamar hamvába halt, és vissza sem tudott állni a sorba. Az erősebb hegyimenők közül Ruben Plaza kezdte el először ráncigálni a sort. A rutinos spanyol számtalanszor támadta be a többieket, de többször kardjába is dőlt. Catteneo, Schachmann, Pfingsten bírták még elől a tempót egy darabig, de Schachmann tett arról, hogy a célig minél kevesebben tartsanak vele.

Két kilométerrel a befutó előtt már csak Cattaneo maradt a kerekén, de őt sehogyan sem bírta leszakítani. Addig szórakoztak egymással, míg az egy kilométeres kapu előtt sokadjára is felért rájuk Plaza. Végül Schachmann az utolsó pár száz méteren magabiztosan vitte el a szakaszt, Plaza lett a második, Cattaneo csak a harmadik lett.

Hátul az esélyesek közül Carapaz és Lopez indultak meg először a hegyen, de Lopez sokkal erősebb volt és egyedül tempózva előrébb lépett az összetettben. Ami sokkal érdekesebb volt az Dumoulin támadása bő két kilométerrel a cél előtt. A hollanddal bírt menni Pozzovivo és Yates, de csakhamar felért Froome, aki iszonyatos tempóban ment tovább. A brittel tartotta a lépést Dumoulin és Pozzovivo, a rózsaszín trikós viszon krízisbe került és a célig 28 másodpercet kapott a triótól.

Simon Yates előnye 28 másodpercre csökkent az összetettben Dumoulinnel szemben, Pozzovivo pedig 3 perc alá csökkentette a hátrányát az összetettben.

A 2018-as Giro d’Italia 18. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Hatalmas 2018-as Wilier akció a Biondo Bike-nál! (X)


Kövesd velünk a 101. Giro d’Italia történéseit! Mentsd el flowcycle.hu/giro-2018 oldalt és nem maradsz le a legfrissebb infókról!

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet