Hirdetés

Kezdett zavarodott esélylatolgatásba Carlton Kirby, az Eurosport kommentátora, miután befutott a célba Primož Roglič (Jumbo – Visma), a Giro d’Italia legnagyobb esélyese a nyitó időfutamon. A szlovén esélyeit próbáltuk mi is finomítani a Wattmérőben, de most olyan durván odavert legnagyobb vetélytársainak, hogy aggódva tekintünk a következő három hét elé.

Hirdetés

Vége a várakozásnak, egy gonoszan emelkedő kemény időfutammal vette kezdetét a 2019-es Giro d’Italia. A pálya első része ugyan kicsit lejtett, de az utolsó két kilométeren közel tíz százalékos átlagmeredekséggel kellett megküzdenie a versenyzőknek. Mivel sokan tartottak attól, hogy a nap végén eleredhet az eső, nem kellett sokáig várnunk a nagy tűzijátékra, az első rajtoló rögtön a 2017-es Giro győztese, Tom Dumoulin (Team Sunweb) volt.

Némi meglepetésre a hollanddal másodpercre azonos időt ment az előzetesen kevésbé jó időfutammenőnek gondolt Miguel Ángel López (Astana), aki így máris felveheti majd a fehér trikót. Elsőre váratlannak tűnt Vincenzo Nibali (Bahrain Merida) szereplése is, aki öt másodpercet vert Dumoulinékre. Nem sokáig örülhetett azonban az olasz, mert Roglič a pálya első felében 70 km/h fölötti átlagot hajtott…

A szlovén a célig két előtte rajtolót is begyűjtött, végül egyedüliként a mezőnyből 13 perc alatti időt hajtott, így kétséget sem hagyott afelől, hogy ő van jelenleg a legjobb formában. Ugyan Simon Yates (Mitchelton Scott) utolsó előttiként rajtolva igazán jó időt ment, végül csak második lett (19 másodperc hátrány), így Roglič viselheti majd a 102. Giro d’Italia első rózsaszín trikóját. Sajnos megvan az első kiesőnk is, Hiroki Nishimura (Nippo Vini Fantini Faizanè) időlimitet kapott.

A 2019-es Giro d’Italia 1. szakaszának végeredménye és az összetett állása:


Kövesd velünk a 2019-es Giro d’Itala történéseit a flowcycle.hu/giro-2019 oldalon.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet