Hirdetés

Három kör után megunták a versenyzők a kátyús, poros római körpályát, így a szervezőbizottság az időeredmények törlése mellett döntött. A szakaszgyőzelem lehetőségét azért meghagyták a sprintereknek.

Hirdetés

Akik éltek is a lehetőséggel, túl sok esélyt nem adva az egyéni akcióknak. A Quick-Step mesteri felvezetést csinált Elia Vivianinak az utolsó kilométereken, a ciklámen trikós azonban túl korán indított, az utolsó métereken már nem is maradt ereje hajrázni. Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) vitte a szakaszt, Viviani viszont toronymagasan vitte a ciklámen trikót.

Az összetettben természetesen semmi nem változott, Chris Froome csapatával egy vonalban több mint 16 perccel a sprinterek után gurult be a célba. Sorozatban harmadik Grand Tourját nyerte, és ő az első brit, aki győzni tud az Olasz Körversenyen. Froome a rózsaszín mellett a kék trikót is hazaviheti Rómából. A fehér trikót Miguel Angel Lopez (Astana) viheti haza.

A 2018-as Giro d’Italia 21. szakaszának és az összetett valamint a megkülönböztető trikók végső eredménye:

Triatlon ajánlatok a Biondo Bike-nál (X)!


Ez volt a 101. Giro d’Italia. A korábbi történéseket a flowcycle.hu/giro-2018 oldalon nézheted vissza.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet