Hirdetés

A végén még izgalmas lesz a ciklámen trikóért folytatott harc.

Hirdetés

A Ferrara és Nervesa della Battaglia közötti 180 km-es szakaszon a befutó előtti negyedik kategóriás emelkedőt leszámítva sík szakasz várt versenyzőkre. A nap szökéseben az olasz prokontinentális csapatok nagy létszámban képviseltették magukat. Markel Irizar (Trek-Segafredo), Marco Marcato (UAE Team Emirates), Andrea Vendrame (Androni Gioccatoli-Sidermec), Alessandro Toneeli (Bardiani CSF) és Eugert Zhupa (Wilier Triestina-Selle Italia) közös erővel léptek el a főmezőnytől.

Ahogy azt már az idei Girón megszokhattuk, a peleton a szakasz adottságai ellenére sem engedte túl messze az 5 fős szökevény csoportot. Piove di Saccónál volt az első részhajrá, ahol a szökevények közül Marcato gyűjtötte be a 10 pontot. A második sprintnél Zhupa mutatta a legtöbb lelkesedést a 10 pontért. Elia Viviani (Quick-Step Floors) a maradék részpontokra ment rá, amit a peleton radarjai alatt elhúzva egy váratlan váltással meg is szerzett, 3 pontal növelve előnyét a pontgyűjtésben.

A szökést 6,2 km-el a cél előtt érték utol. Néhány kilométerrel a cél előtt a Kathusa nagy számban volt jelen az élen, Quick-Step is kezdett felfele mozogni, azonban Sacha Modolónak más elképzelései voltak a befejezést illetően, és 1 kilométerrel a cél előtt támadott. Meglepetésnek azonban nem lehettünk tanúi, 400 méterrel a cél előtt a peleton őt is utolérte és Viviani megszerezte harmadik szakaszgyőzelmét. Viviani mögött Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) szerezte meg a második és Danny van Poppel (Lotto NL Jumbo) a harmadik helyet. Az összetettben nem történt változás, Simon Yates (Mitchelton Scott) őrzi a rózsaszín trikót.

A 2018-as Giro d’Italia 13. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Wilier MTB-ok csak ínyenceknek! (x)

Kövesd velünk a 101. Giro d’Italia történéseit! Mentsd el flowcycle.hu/giro-2018 oldalt és nem maradsz le a legfrissebb infókról!

Hirdetés
Flowcycle szerzővel jelennek meg azok a tartalmaink, amelyeket a szerkesztőség közösen készített.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet