Ha üzleti öltözékre van szükséged a munkádhoz, de eszed ágában sincs lemondani a kerékpáros közlekedésről, akkor is létezik megoldás. Már sokan használnak elektromos kerékpárokat a közlekedéshez, így az izzadás kérdése is megoldott – ezekkel a bringákkal ugyanis különösebb erőfeszítés nélkül közlekedhetünk.

A legtöbben ilyen helyzetben a váltóruhás megoldást használják. Ám szerencsére nincs rá szükség, hogy egy egész ruhásszekrényt magaddal cipelj az irodába, majd egy szűk mosdóban átalakulj üzletasszonnyá, üzletemberré. Öltözködhetsz egyből odaillően, stílusosan, kényelmesen, és nem csak a kerékpáron fogsz jól kinézni.

Hirdetés

Ami biztos, hogy egy pakolós kosár jól jöhet a bicajra. Ebbe tudod tenni a táskád, ami ezúttal nem a hátad nyomja, illetve a ruhád gyűri majd. Szerencsére így nem is izzadsz bele a szettedbe. Főleg, ha az megfelelő anyagból készült.

Az egyes office-bike ruhadarabok ismérvei

Egy sima gyapjú vagy pamut öltöny, kosztüm egyrészt nem kényelmes bringázás közben, másrészt sem az anyag, sem a varrások nem előnyösek ehhez. A kulcsszavak: könnyű, rugalmas, lélegző. Ha a ruhák ezen égisz alatt készülnek, az már fél siker. Az anyag legyen elasztikus, és nem gyűrődő típusú.

A szabásvonalra jellemző még a gumis derékrész. Egy bringás-irodai öltöny gallérja és a mandzsettája alatt lehetnek például elrejthető fényvisszaverő csíkok. Mivel kerékpáron ülünk, a nadrág szabása mindig szűk szárú. Hölgyeknek előnyös a nadrágszoknya.

A cél az, hogy ezekben a speciális ruhákban könnyű legyen le- és felszállni, és akár még enyhe vízlepergető tulajdonsággal is rendelkezzenek. Speciális öltözékek ugyan, de a többségük mosógépben, hideg mosás programon tisztítható.

További követelmények egy iroda-kerékpár barát szettel szemben

Ne akadályozza a mozgást, ne lobogjon a menetszélben, legyen könnyen tisztítható, időjárásálló, és nem utolsósorban bírja a mindennapi strapát. Egy ilyen ruházat természetesen jó szolgálatot tesz majd a mindennapokban, a társasági élet, az ügyintézés és számos egyéb napi elintéznivaló során is.

Stílusos márkák kifejezetten elegáns bringázóknak például a Ministry od Supply, vagy a Makers and Riders.

Kis lépésekkel is lehet kerékpárosbarát munkahely bármelyik cég

Ezek a ruhadarabok nem olcsóak, de mivel rendszeres használatra lettek tervezve, és akár évekig is hordhatod őket a munkába, megérik a befektetést.

Érezd magad kényelmesen a bringádon, és a tárgyalóteremben is az aktív-fomális öltözékkel!

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet