A nyári szabadságok alatt sokan indulnak kerékpártúrára országszerte. A vonat ilyenkor remek kiegészítő közlekedési mód lehet, hogy megközelítsük a túránk helyszínét.

Idén is népszerűek a tókerülések, így a Balaton és a Tisza-tó is kedvelt turisztikai célpont ilyenkor. A vasúttársaság igyekszik különböző eszközökkel segíteni a bringás utazókat. A kerékpártúrák megtervezéséhez készült egy kiadvány, mely elérhető lesz a nagyobb vasútállomásokon és az érintett térségekben közlekedő vonatokon is.

Hirdetés

A hónap elején pedig egy kerékpáros kihívást is közzétettek. A július 7-től augusztus 21-ig tartó nyereményjátékonrészvételhez szükséges űrlapot a https://www.vasutasmagazin.hu/bicaj oldalon kell kitölteni. Ugyanerre az oldalra kell feltölteni a napi maximum egy kerékpározásról készült, valamilyen sportapplikációval 10 perces átlagsebességről rögzített képernyőképet, továbbá ugyanarra a napra szóló kerékpárjegy vagy bérlet 17 karakterből álló sorszámát. Egy játékos többször is játszhat a nyereményjáték végéig naponta egy alkalommal, különböző fotókkal, kerékpárjegyenként egyszer, bérletenként naponta egyszer. A résztvevők között sportcikkekre beváltható ajándékutalványokat sorsolnak majd ki.

Emellett a Balatonhoz megnövelt kerékpáros kapacitással segíti a bringásokat a MÁV. A főszezoni időszakban forgalomba áll az összes kerékpárszállításra alkalmas kocsi. A déli partra különösen ajánlott igénybe venni Budapestről a Tópart InterCity-vonatokat, illetve a Szegedről, Záhonyból és Miskolcról közlekedő közvetlen expresszvonatokat. Az északi part a Budapest és Tapolca között járó Kék Hullám InterCity-vel, valamint a Budapest és Balatonfüred között közlekedő Vízipók InterRégió-vonatokkal könnyedén megközelíthető. A Balaton kerékpárjeggyel pedig kedvező áron szállítható a kerékpár a Balaton-menti vasútvonalak bármely állomásáig.

Balaton kis (keleti) kör: Szántódtól Szántódig

Tisza-tóhoz augusztus végéig minden nap eljuthatunk Budapestről. A Tisza-tóhoz és a Fertő-tóhoz az ország bármely vasútállomásáról egész napra érvényes, távolságtól függetlenül egységesen 420 forintért megváltható kerékpáros túrajeggyel lehet eljutni.

Nincs más hátra tehát, mint választani egy kellemes célpontot, vonatra, majd bicajra pattanni és élvezni a nyarat! ?

Hirdetés
Online marketinges szakemberként dolgozom és szenvedélyesen szeretem a kerékpározást. Ennek a két területnek az ideális ötvözete számomra a Flowcycle. Itt egy igazán nemes cél érdekében használhatom a szaktudásom arra, hogy minél szélesebb körben népszerűsíthessük a kerékpározást és a fenntartható életmódot.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet