Minden idők egyik legjobb magyar montis eredményét hozta a leogangi világbajnokság. Vas Kata Blanka az U23-asok között második helyezést ért el. Utoljára hasonló Benkó Barbarának sikerült: ő 2008-ban szerzett ezüstérmet a juniorok között.

Összesen 14,4 kilométer és 840 méter szint várt az U23-as nőkre az ausztriai Leogangban. A 39 fős mezőnyben Blanka végig az élmezőnnyel tudott maradni, a második körben át is vette a második helyet a amerikai Hayley Battentől, amit végül meg is tudott őrizni. Vas Kata Blanka egy perces hátrányban érkezett a szinte végig az élen tekerő francia Loana Lecomte-tól, a dobogó harmadik fokára a Dominikai Köztársaságból Ceylin del Carmen Alvarado állhatott fel.

Hirdetés

Vas Kata Blanka ezzel már másodjára szerez ezüstérmet a világbajnokságon 2020-ban: februárban a cyclocrossban lett második.

Vas Kata Blanka 2. lett az U23-as cyclocross vb-n

A 2020-as UCI mountainbike világbajnokság U23-as női futamának végeredménye:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Letöltés

Címlapfotó: Vas Kata Blanka a cyclocross világbajnokságon 2020-ban / UCI

Hirdetés
VIAVelo.hu
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet