A kerékpárosok körében is népszerű alkalmazás a felhasználóknak kiküldött körlevélben jelentette be, hogy 2020. december 31-étől leállítják szolgáltatásukat.

Hirdetés

Az Endomondo 2007-es megalakulásakor egyike volt az első olyan fitnesszappoknak, amelyekkel rögzíteni lehetett tevékenységeinket. Hiába kapott két évvel később komoly vetélytársat a Strava személyében, a felhasználók száma nőtt. Ebben a híres sportruházati márka, az Under Armour is látta a lehetőséget, és az alkalmazást 2015-ben 85 millió dollárért (~25,6 milliárd forintért) vásárolta meg a dán készítőktől. Ekkor 20 millió felhasználója volt az Endomondónak.

Az Endomondo fejlesztése és támogatása is megszűnik, alternatívaként a szintén Under Armor-tulajdonban álló US Map My Runt ajánlják a készítők, ahová pár kattintással át lehet importálni az eddigi edzéseinket (erről leírást itt olvashatsz). Erre legkésőbb 2021. március 31-ig van lehetőségünk, utána mindenkinek a fiókját törlik. Fontos, hogy ez az importálás csak a nyers edzésadatokra vonatkozik, barátainkat, profilinformációinkat és beállításainkat, edzésterveinket valamint egyéni rekordjainkat nem vihetjük át az új felületre.

Azok, akik a megszűnést követően is rendelkeznek prémium előfizetéssel, természetesen visszakapják majd a pénzüket.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet