Ami nem sikerült Démare-nál, majd sikerülhet Bardet-nál – gondolhatják a szervezők, és újabb büntetéseket osztottak ki. Kivéve persze a franciáknak.

Hirdetés

Ezúttal az volt a probléma, hogy a lottos George Bennett, a cannondale-es Rigoberto Urán és dimension datás Serge Pauwels a 12. szakasz utolsó 10 kilométerén belül vett fel frissítőt. A büntetés mindkettejüknek 20 másodperc. Ez még talán rendben is van, a szabály az szabály, de nézzétek meg a következő videót.

Bizony, a hibát Romain Bardet (AG2R) is elkövette, de ő valahogy mégsem kapott büntetést. Nincs hír arról, hogy a zsűri változtatna a döntésen, pedig Urán így 55 másodperc hátránnyal áll a negyedik helyen a Tour de France összetettjében. Előtte Bardet szerepelt a listán 25 másodperc különbséggel az új sárga trikós Fabio Aruval szemben.

FRISS HÍR: a UCI visszavonta a büntetéseket, minden marad a régiben.

Címlapfotó: Cyril Dessel (AG2R) pöttyös-sárga trikót kap a 2006-os Tour de France-on. (Wikimedia Commons)

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet