Azt már biztosan mindenki hallotta, hogy ha esik, ha fúj egy holland mindig biciklivel megy mindenhová. Na de vajon milyen típusú bringák a legnépszerűbbek náluk? Talán érdemes tőlük tanulnunk (ebben is) így megnéztük a leggyakoribb típusokat kicsit közelebbről is.

Omafiets, Mamafiets vagy Bakfiets?

Hirdetés

A három furanevű kategória más-más élethelyzetben használatos, gyakorlatilag végigkísérhetik életünk különböző szakaszait.

Omafiets a nagyibike ?

A nevével ellentétben nem csak nagymamák használják! Sőt, ez a legnépszerűbb és egyben legpraktikusabb típus a hollandoknál. Jellemzői a könnyű kormányozhatóság, a magasabb ülés és az átlósan ívelt váz.

Mamafiets a gyerekszállító

Akinek kisgyermeke van, azok kedvence lehet ez a típus, mely lényegében egy kerékpár gyereküléssel, hátul vagy elöl. Elsőre félelmetesnek tűnhet vele tekerni, hiszen beleültetjük a szemünk fényét, akire a legjobban vigyázunk. Azonban egy kis gyakorlással biztonságosan szállíthatjuk gyermekünket rövidebb távokon, a kicsik pedig élvezik a bringásélményt.

Bakfiets: a mindent is elbíró univerzális csoda

A bakfiets előtt egy nagy, dobozszerű tartály található, melyben aztán minden (is) elfér! Tökéletes a nagybevásárláshoz is, de nagyobb gyerekek fuvarozásához is. Nagyon sokféle típusa van, háromkerekű, négykerekű, elektromos és motor nélküli változatok egyaránt megtalálhatóak a kínálatban. Gyakorlatilag ezt hazánkban cargobike néven ismerjük.

A legismertebb márkák a Babboe, Gazelle, Urban Arrow; Riese & Müller. Ezek között megtalálható minden, amit csak kívánhatunk, csak a pénztárcánk szabhat határt a vásárlásnak. Természetesen a hollandok is sokszor használtan vásárolnak kerékpárt, tehát nem csupán újonnan juthatunk hozzá a klasszikus darabokhoz.

Tehát szingliként, párosan, gyerekkel és gyerek nélkül is megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb holland kerékpárt – nincs más hátra, mint minden nap használni! ?

Hirdetés
Online marketinges szakemberként dolgozom és szenvedélyesen szeretem a kerékpározást. Ennek a két területnek az ideális ötvözete számomra a Flowcycle. Itt egy igazán nemes cél érdekében használhatom a szaktudásom arra, hogy minél szélesebb körben népszerűsíthessük a kerékpározást és a fenntartható életmódot.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet