Bármilyen áruházi sporteszközt is vásárolunk, szinte kivétel nélkül az ár az, ami miatt döntünk és ez általában elhomályosít bármilyen más funkciót. Ronda, de olcsó, gyenge, de legalább nem kerül sokba, nem tud bizonyos funkciót, de legalább nem drága – valószínűleg te is kötöttél már hasonló kompromisszumot. Az ALDI Bikemate görgője is alacsony árával kelt feltűnést, viszont se gyenge minőséggel, se korlátozott funkcióval nem csap arcul bennünket. Sőt!

Hirdetés

Az első meglepetés a kicsomagoláskor ért. Az ALDI görgője gyakorlatilag teljesen összeszerelt állapotban lapult a dobozban, egyedül a görgőrészt a gumira szorító tekerentyűt kellett külön csomagolásból előhalászni – ez nem minden gyártónál egyértelmű. Ebben az árkategóriában az sem megszokott, hogy a görgő lábai állíthatóak, de itt van ilyen is. Nyilván a lehető legolcsóbb módszerrel oldották meg, a gumivégeket lehet elcsavarni és így lábanként négy különböző állást választhatunk. Ez már inkább azoknak lesz fontos, akik hosszú órákat szeretnének eltölteni a görgőn.

Nem kell összeszerelni, gyakorlatilag azonnal használható

Szintén pozitív meglepetés volt, hogy kapunk a görgő mellé egy első kerékhez való alátétet is, így nagyjából szintben lesz a kerékpár. A csomag része egy gyorszár is arra az esetre, ha a saját hátsó kerekünkben lévő nem lenne megfelelő a görgőbe. Fool proof az egész, de egyben olyan figyelmesség is, amit 20 ezer forintért nem várna az ember.

A görgőállványt széthajtva sem ér csalódás, a fém váz egyáltalán nem tűnik gyengének, a gyári előírás szerint 120 kilóig bírja a gyűrődést, amit simán el is hiszek neki. A bringát felszerelni pofonegyszerű, én egyszer sem nyitottam fel a használati útmutatót, minden úgy működik rajta, mint bármelyik egyszerű mágnesfékes görgőn. Az ellenállást szerencsére kormányról állíthatjuk, összesen hat fokozat közül válogathatunk. Maga az állításhoz viszonylag nagy erőkifejtés kell, de egyszer sem fordult elő, hogy véletlenül több fokozatot állítottam volna egy nyomásra. Az anyaghasználat és úgy általában a dizájn az, ahol jön az a bizonyos de, viszont ez látszólag nem megy a konkrét értelemben vett minőség rovására, a Bikemate görgő egy stabil cuccnak tűnik, ami bírja a gyűrődést, csak a dizájnrészlegnél meghúzták a gyeplőt.

Működés közben nem tűnt különösebben zajosnak, alacsony tempónál simán lehet mellette beszélgetni anélkül, hogy fel kellene emelni a hangunkat. Amikor már túl szapora a légzés, akkor a zaj is megnövekszik, sprintnél kifejezetten hangos, darálós hangja lesz, de bírja a strapát, nem nyeklik-nyaklik a váz vagy ilyesmi. A gumihasználat elég sok mindentől függ (gumigyártó, mennyire hibátlan állapotú a kerék, stb), nekem nem tűnt úgy, hogy annyira gumigyilkos lenne a cucc. Itt még érdemes megemlíteni, hogy a görgő 26-ostól 29-es kerékméretig használható, tehát lényegében az összes felnőtt kerékpártípust montitól országútiig lefedi.

Az ALDI Bikemate görgője nekem kicsit várakozáson felülit hozott, az elfogadható minőség és az apró kedvességek pedig kifejezetten jó vétellé teszik. A pontot az i-re a három év garancia teszi fel, de nem árt észben tartani, hogy ezt vélhetően csak akkor tudjuk majd kihasználni, ha éppen árulnak is görgőt az ALDI-nál, ami erősen szezonfüggő (javítás és pénzvisszatérítés viszont mindig van). A Bikemate görgő azoknak ideális, akiket ritkán zavar be a négy fal közé az időjárás, de akkor sem akarnak edzetlenül maradni. Ideális választás lehet alkalmanként verseny előtti bemelegítésre is, rövid tesztünk során nem adott rá okot, hogy ne bízzunk meg benne.

Hirdetés
Összegzés
Értékelés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!
mit-tud-az-aldi-kerekparos-gorgojeAz Aldi Bikemate egy jó ár/érték arányú görgő, csupán a halkabb működés és szebb dizájn választja el az öt csillagtól.

1 hozzászólás

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet