Hogyan lehet környezettudatosan árut szállítani, költöztetni? Svédországban megtalálták erre az igényre is a megfelelő, fenntartható megoldást.

Svédország híres az innovatív szemléletmódjáról és arról is, hogy igen komolyan veszik a fenntarthatóságot. A kerékpározás is kiemelt szerephez jut a svédek életében, mint minden más – szabadban végezhető mozgásforma. Magas szinten kiépített kerékpáros-úthálózat jellemzi a svéd nagyvárosokat. Az embereket pedig nem nagyon kell győzködni, hogy ezt a fajta közlekedési módot részesítsék előnyben.

Hirdetés

Ami azonban még Svédországban is újdonságnak számít, az a kerékpáros teherszállítás. Pedig igazából csak ötvözték a kerékpárt, mint közlekedési eszközt egy olyan funkcióval, amire folyamatos igény van. Áruszállításra és költöztetésre rendszeresen szükség van, így ez a terület is kiáltott egy fenntarthatóbb megoldásért. A MoveByBike egy olyan szállítócég, mely teherszállító kerékpárokkal szolgálja ki a szállítási igényeket. Szolgáltatásuk lefedi a legnagyobb svéd városokat, Stockholmot, Göteborgot és Malmőt is.

A szállítási kapacitás járművenként 300 kg, amibe viszonylag sok minden belefér. Képzeljük el, hogy a tavasz közeledtével szeretnénk kicsit beültetni a kertünket növényekkel, és a közeli kertészetből megrendelt virágföldet és növényeket egy bringán szállítják házhoz. Igazán zöld megoldás egy fenntarthatóbb jövő érdekében.

Fotó: https://movebybike.se/

A menőség mellett milyen előnyökkel bír még a bringás áruszállítás? Például gyors és megfizethető. A szállítási folyamat optimalizálásával időt és pénzt takarít meg, ráadásul még a környezetterhelés miatt sem kell aggódnunk.

A MoveByBike abszolút követhető/követendő példa lehet minden nagyváros számára, hiszen remek környezetbarát alternatívát nyújt az autós fuvarozással szemben. Ha érdekel, hogyan vihetnél te is nehéz cuccokat itthon, olvasd el ezt a cikkünket is.

Hogyan cipekedj kerékpárral?

Hirdetés
Online marketinges szakemberként dolgozom és szenvedélyesen szeretem a kerékpározást. Ennek a két területnek az ideális ötvözete számomra a Flowcycle. Itt egy igazán nemes cél érdekében használhatom a szaktudásom arra, hogy minél szélesebb körben népszerűsíthessük a kerékpározást és a fenntartható életmódot.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet