Nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházás lett a debreceni velodrom

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a kormány a debreceni velodrom beruházással összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket. A döntés egyben elismerése is a hazai pályakerékpársport elmúlt éves eredményeinek, a sportolóknak és edzőknek.

Hirdetés

A Magyar Kerékpáros Szövetség a velodrom építését 2018-ban, az előkészítő munka megkezdésekor régi adósságnak nevezte, amelyet a magyar sportágnak pótolnia kell. Az azóta eltelt időszakban a tervezési, előkészítési és közigazgatási egyeztetési feladatok voltak napirenden, amelyeket Kovács Béla, a Szövetség alelnöke koordinált. Ennek a munkának meghatározó mérföldköve és kormányzati elismerése a kiemelt beruházássá nyilvánítás.

Nem csupán a szakvezetés, de a sportolók teljesítménye is kell egy ilyen előrelépéshez. Nem véletlen, hogy a MOB által is példaértékűnek nevezett ELIT10 menedzsment pilot programba 5 pályakerékpáros is bekerült. Mások mellett Borissza Johanna, Filutás Viktor, Lovassy Patrik Rómeó, Lovassy Krisztián és Szalontay Sándor is megérdemlik, hogy világszínvonalú körülmények között edzhessenek és versenyezhessenek. Ha csak a közelmúlt eseményeit nézzük, 2020 januárjában Szalontay Sándor a világ ötödik leggyorsabb idejét sprintelte, Lovassy Krisztián két éve EB ezüstérmet szerzett, Filutás tavaly vezette a legrangosabb Brno-i 500 köröst, a többiek pedig folyamatosan szállítják az újabb és újabb országos csúcsokat.

A Kormány 77/2021. (II. 19.), a debreceni velodrom beruházással összefüggő közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításáról és az eljáró hatóságok kijelöléséről című rendeletével elfogadta a beruházás koncepcióját, valamint 420 millió forintot átcsoportosított, emellett célterületté nyilvánította a tervezett pallagi helyszínt is. A debreceni mellett a fővárosban is halad a mobil velodrom létesítése, hiszen a budapesti fa pálya beruházása 2021. február 8-án közbeszerzési szakaszba lépett, megtörtént a kiírás.

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet