Némileg váratlan döntést hozott a Francia Körverseny címvédő csapata. Az Ineos Egan Bernalt jelölte meg elsőszámú embernek, a négyszeres győztes Chris Froome és a 2018-as sárga trikós Geraint Thomas egyszerűen nem fért bele a keretbe.


A Touron az anyacég új terepjáróját reklámozva Ineos Gerandiers néven induló csapat rendesen belenyúlt az elmúlt évek dinamikájába és egy igen fiatal kerettel fog indulni. A 2019-ben berobbant szupersztár, Egan Bernal lesz az első számú ember, aki egészen jó formát nyújtott az eddigi versenyein. A 23 éves kolumbiai ugyan feladta a Dauphinét hátfájdalmak miatt, de addig jól állt az összetettben és a korábbi versenyein is benne volt a top 10-ben.

Hirdetés

Ez nem mondható el Chris Froome-ról, aki lényegében csak segítőszerepben vergődött idén, bár horrorisztikus bukását követően az is csodaszámba megy, hogy egyáltalán kerékpárra ülhetett. A Wattmérőben még pedzegettük, hogy várnánk tőle egy feltámadást, ahogy a korábbi években is megszokhattuk, de most a csapat és maga Froome is egyértelműen kijelentette, hogy ez nem fog megtörténni. A kenyai-brit az év utolsó háromhetesén, a Vueltán lesz a kapitány. Froome a csapat által közzétett videón nyugodtnak tűnik és talán egy kicsit felszabadultabbnak is, hogy az állapotának megfelelő célt kapott 2020-ra.

Geraint Thomas már kevésbé vág jó képet a történtekhez. A Tour de France 2018-as meglepetés győztese szintén nincs túl jó formában, így számára a Giro d’Italia lesz a cél. G jó is lehet ott, hiszen idén három időfutam is szerepel az Olasz Kör programjában. Thomas a csapat által közzétett videóban természetesen felemlegeti a 2017-es Giro-szereplést, ahol szerinte hasonló formában volt, mint 2018-as Tour-győzelme során, de a Girón egy rossz helyen álló motoros miatt megsérült és fel kellett adnia a versenyt.

Az biztos, hogy most már rend van az Ineosnál, de nagy kérdés, hogy a korábbiaknál fiatalabb csapat mire megy majd a Tour de France-on. Bernal vélhetően jó formában lesz, legnagyobb segítője a 2019-es Giro rózsaszín trikósa, Richard Carapaz lesz. Az ecuadori sincs rossz formában, szakaszt nyert a Lengyel Körversenyen, így Bernal gyengélkedése vagy sérülése esetén előléphet elsőszámú emberré. Pavel Sivakov sem lesz kutyaütő a csapatban, hiszen Bernal kiesése és a többiek gyengélkedése után ő lett a legjobb az összetettben a Dauphinén.

Az Ineos Gerandier 2020-as Tour de France kerete:

Andrey Amador
Egan Bernal
Richard Carapaz
Jonathan Castroviejo
Michal Kwiatkowski
Luke Rowe
Pavel Sivakov
Dylan van Baarle

Címlapfotó: ASO/Bruno BADE

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet