Lélegzeted elakad, szavak nincsenek. Ha átlagos bringás vagy, akkor az új Aethos az elérhetetlen, igazi bikeporn kategória. Ha megengedi a zsebed az igencsak borsos árú vásárlást, akkor a páratlanul könnyed tekerés élménye mellett valószínűleg gyűjteményed ékessége lesz az új Aethos.

Hirdetés

Szettben sem egy nehéz atléta: a Specialized Aethos – mérettől függően – 6,49 kg körüli, így még UCI versenyen sem indulhatnának vele.

A mostani vázforma sokak szerint kicsit régimódi – leginkább a 10 évvel ezelőtti trendekre hasonlít letisztultabb formában. A kétkedők meggyőzése céljából a Specialized azonban alapos kutatást végzett a témában, és még egy szuperszámítógépet is bevetettek, ami több, mint 100.000 féle váz designt vett alapul a tökéletes mintához. A végeredmény egy tradicionális külsejű kerékpár – hihetetlenül könnyű súllyal a legjobb élményért.

Miután megszületett a virtuális prototípus, már borítékolható volt a forradalmi végeredmény. Azonban a karbonszálakból elkészített végső változat még jobb lett, mint amire számítottak. A gyártó szerint bebizonyosodott, hogy eddigi hagyományos elgondolás a vázformáról tévút volt.

Felmerül még egy kérdés ilyenkor: vajon az alacsony súly miatt sérülékenyebb lett-e a kerékpár? Hála a mostanra már nagyon fejlett technológiának állítólag ez az extrakönnyű Aethos is ugyanolyan erős, mint bármelyik másik hasonló kategóriás kerékpár. A terhelhetőségi súlyhatár itt is 125 kg, mint bármelyik másik Specialized bringánál .

A Founder’s Edition elérhető 4.188.700 Ft-tól. Aki beáldozza ezt a nem csekély összeget a kerékpárvásárlásra, az egészen biztosan különleges élménnyel gazdagodik bringázás során.

Hirdetés
Online marketinges szakemberként dolgozom és szenvedélyesen szeretem a kerékpározást. Ennek a két területnek az ideális ötvözete számomra a Flowcycle. Itt egy igazán nemes cél érdekében használhatom a szaktudásom arra, hogy minél szélesebb körben népszerűsíthessük a kerékpározást és a fenntartható életmódot.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet