Hirdetés

Hullámos terep, megúszó sztársprinterek, és valódi szökevényspecialistákról szólt a Tour de France ötödik napja.

Ha valaki Chavanel több mint száz kilométerig tartó szóló szökését követően úgy gondolta volna, hogy a francia egy darabig megbújik a mezőnyben, az valószínűleg tévedett. Sylvain Chavanel (Driect Énergie) vérszemet kapott, hisz a nap során öt kategorizált emelkedőn lehetett pontokat gyűjteni a pöttyös trikóért. Alacsonyan csüngő gyümölcsnek számít még ez a ruhadarab, hiszen a rajt előtt hármas holtversenyben álltak az összesítés élén a versenyzők, de mindegyikük 1-1-1 ponttal.

Hirdetés

Chavanellel tartott még Lilian Calmejane (Direct Energie), Jasper De Buyst (Lotto Soudal), Julien Vermote (Dimension Data), Toms Skujins (Trek-Segafredo), Elie Gesbert (Fortuneo-Samsic) és Nicolas Edet (Cofidis) is.

Egészen sokáig úgy tűnt, hogy Chavanelnek állhat a zászló, hiszen az első kategorizált emelkedő előtt megszökött, és a következőt is sikerült elvinni, de a nap során ő és még tovább öt versenyző is leszakadt a szökevénycsoportról. Az utolsó hegyi hajrára már csak Skujins és Calmejeane maradtak, előbbi vitte a hajrát, így ő lett az elsőt lett, aki megkülönböztető trikót hordhat majd a Tour de France-on

A szökevényeket még ezután sem kapták el, a 12 kilométernél lévő bónusz hajránál Julien Alaphilippe (Quick-Step Floors) és Greg Van Avermaet (BMC Racing Team) támadtak, a sárga trikós azonban hagyta nyerni a franciát.

A korai utolérésnek meg is lett az eredménye, Rein Taaramäe (Direct Énergie) támadott, 5 kilométerrel a cél előtt könnyedén utolérték őt is. Mivel Gaviria, Kittel és sok más sprinter is leszakadt a hullámos terepen, a klasszikusmenők gond nélkül csatázhattak a néhol 7-9%-os meredeket tartalmazó befutón. Philippe Gilbert régi önmagát idézve megindult 700 méterrel a vége előtt és úgy tűnt, hogy akár viheti a szakaszt is, de 500 méterrel később mindenki felért rá, Sagan pedig mindenkinél erősebbnek bizonyult az utolsó métereken. Colbrelli ismét csak egy kicsivel maradt le a győzelemről, Gilbert pedig az utolsó pillanatban felért a harmadik helyre. Nagy hiányzó volt a sprintből Michael Matthews (Team Sunweb), aki már el sem indult a szakaszon. A tavalyi zöld trikós tegnap este lázas lett, így fel kellett adnia a versenyt.

Az összetettben nincs változás, az esélyesek együtt érkeztek, Van Avermaet pedig tartja a sárgát.

A 2018-as Tour de France 5. szakaszának végeredménye és az összetett állása:


Címlapfotó: A.S.O / P.Ballet


Kövesd velünk a 2018-as Tour de France történéseit! Mindent megtudhatsz a versenyről a flowcycle.hu/tour-2018 oldalon!

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet