Hirdetés

A Tour hatodik napján kétszer mászták meg a versenyzők a híres Mûr de Bretagne meredek emelkedőjét. A kaptató neves áldozatokat is szedett.

Az emelkedőnek szimbolikus jelentősége volt, hiszen 2011 az a Cadel evans nyert itt szakaszt, aki később a Tour de France győztese is lett.

Hirdetés

Persze, a szabadkártyás csapatok ezúttal sem hagyták annyiban a dolgot, Damien Gaudin (Direct Energie), Fabien Grellier (Direct Energie), Anthony Turgis (Cofidis), Dion Smith (Wanty-Groupe Gobert) és Laurent Pichon (Fortuneo-Samsic) a rajt után probléma nélkül megléptek a mezőnytől bízva abban, hogy a szerencse ezúttal melléjük áll és ők lehetnek a 2018-as Francia Körverseny első hazaérői.

Sok babér végül ezúttal sem termett nekik, 16 kilométerrel a cél előtt, a Bretagne első mászásnál mindenkit utolért a mezőny. Az első mászást könnyedén nyerte a pöttyös trikós Skujiņš (Trek – Segafredo), akire Jack Bauer (Mitchelton – Scott) tapadt. Bauer egyedül ment tovább és elvitte a bónuszmásodperceket, amire ráment Geraint Thomas is, aki így 2 másodpercet faragott összetettbeli hátrányán.

Nem sokkal később, 5 kilométerrel a cél előtt Tom Dumoulin (Team Sunweb) kapott defektet és több mint fél perces hátrányba került, amiből már nem is bírt felérni a mezőnyre. Az esélyesek közül Daniel Martin (UAE Team Emirates) hamar eldöntötte a meccset, 1100 méterrel a cél előtt támadott és már a célig nem is érték utol. A második helyen Pierre Latour (AG2R) tempózott Martin után, míg a dobogó legalsó fokára 3 másodperc hátrányban  Alejandro Valverde (Movistar Team) fért fel. Az ír úgy nyert szakaszt, hogy a nap közepén többedmagával leszakadt a főmezőnyről egy leszélezés során.

Az esélyesek közül Chris Froome és Rigoberto Urán úszott meg egy kicsit de ők megúszták 8-11 másodperc hátránnyal. Nem úgy, mint Romain Bardet (AG2R), aki 32 másodpercet szedett össze. Durván pórul járt Dumoulin is, ugyanis a nagy tempó miatt 53 másodpercnél közelebb nem bírt felzárkózni a mezőnyre, ráadásul további 20 másodperc büntetést kapott, amiért túl sokat ment a kísérőkocsija szélárnyékában.

Greg Van Avermaet Valverdéékkel együtt érkezett, így tartja a sárga trikót, Sagan is a zöldet, csakúgy, mint Andersen a fehéret, és Skujiņš a pöttyöset.

A 2018-as Tour de France 6. szakaszának végeredménye és az összetett állása:


Címlapfotó: A.S.O / P.Ballet


Kövesd velünk a 2018-as Tour de France történéseit! Mindent megtudhatsz a versenyről a flowcycle.hu/tour-2018 oldalon!

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet