Némi megfogyatkozással, viharverten, de folytatódtak a Tour de France küzdelmei. Ezúttal a hegyeket jobban bíró sprinterek csaptak össze, de se Sagan, se Van Avermaet nem rúgott labdába.

A tegnapi nap végén még azt sejtettük, hogy mindenki rajthoz áll ma, de Philippe Gilbert térdkalácstöréssel, Rafael Valls pedig combcsonttöréssel feladta a Tourt, míg John Degenkolb szintén egy bukás következtében időlimitet kapott, így a német sprintert sem láthattuk a rajtnál. Többen is komoly sérülésekkel vállalták a folytatást, köztük Wout Poels például törött bordával és zúzódott tüdővel tekert.

Hirdetés

Ezek után nagy szerencse, hogy ma már verőfényes napsütés fogadta a bringásokat, de unalomra így sem lehetett számítani. Két második és egy első kategóriás emelkedő borítékolta, hogy Alexander Kristoff egy nap után elveszíti majd a sárga trikót. Ez így is lett, a norvég 90 kilométerrel a cél előtt, a Col de Turini mászásakor adta meg magát. Természetesen akadtak szökevények is a mai napon, de túl sokan pályáztak a sárga trikóra ahhoz, hogy bármi esélyük is legyen a mai napon a hegyi pontok gyűjtésén kívül. A szakasz végén Benoît Cosnefroy (Ag2r) örülhetett, rajta lesz a harmadik etapon a pöttyös trikó.

Az események 13 kilométerrel a cél előtt, a nap utolsó kisebb meredekjén gyorsultak fel. A nagyjából 50 fősre redukálódott főmezőnyből Julian Alaphilippe (Deceuninck – Quick-Step) robbantott, akire Marc Hirschi (Sunweb) tette a kereket. Alaphilippe nagyon elszántnak tűnt, de nem tudta magáról lerázni a svájcit, sőt, felugrott rájuk még Adam Yates (Mitchelton-Scott) is. A hármas ügyesen összedolgozott a célig, még idejük is maradt arra, hogy kényelmesen lemeccseljék egymás között a szakaszgyőzelmet. A papírforma azonban így is bejött, Alaphilippe nyert Hirschi előtt, Yates egy másodperccel külön időt kapott, míg a főmezőny élén Greg Van Avermaet (CCC Team) érkezett 2 másodperc hátrányban.

Julian Alaphilippe 2019 után ismét sárga trikóba szökte magát, de a nagy esélyesek mind a főmezőnyben értek célba, így előnye jóval kontrollálhatóbb, mint tavaly.

A 2020-as Tour de France 2. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Címlapfotó: ©A.S.O./A.Broadway

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet