Már talán meg sem lepődünk, de a Tour de France első igazán eseménytelennek tűnő szakasza sem maradt izgalmak nélkül. Csúnya bukások, kellemetlen záporok és egy igazán szép sprintgyőzelem a harmadik napon.

Valamelyest nyugodtabb napra számíthatott a peloton: kicsit hullámos, de alapvetően mezőnyhajrára hajló szakasznak néztünk elébe. Már az első kilométeren ellépett a szökés, Benoit Cosnefroy és Olivier Naesen (Ag2r), Anthony Perez (Cofidis) valamint Jérôme Cousin (Total Direct Energie) alig 2-3 percet kapott a sprinterek csapataitól. A nap első részében a legnagyobb esemény a lezúduló zápor és a szökevények harca volt a pöttyös trikóért.

Hirdetés

Anthony Perez ügyesen elvitte az első két hegyi hajrát, így átvette a vezetést a pöttyös trikó versenyében. Ezután Cousin ellépett szökevénytársaitól körülbelül 130 kilométerrel a cél előtt, a többiek pedig szép lassan visszacsorogtak a mezőnybe.

Körülbelül 65 kilométerrel a cél előtt kaptuk a hírt, hogy a Col des Lèques lejtmenetében Perez bukott és kulcscsontját törte, így hiába volt nagyon aktív a szakasz során, végül nem vehette fel a neki járó pöttyös trikót. Ez a ruhadarab továbbra is Benoît Cosnefroy-n marad.

Cousin előnyét jó sokáig kitartották a sprinterek csapatai, csak 16 kilométerrel a cél előtt fogták be a franciát. Hősiességéért megkapta a legagresszívabb versenyzőnek járó piros rajtszámot.

Az utolsó kilométerek sajnos ezúttal sem csak a sprinterek helyezkedéséről szóltak. Öt kilométerrel a cél előtt történt egy kisebb bukás, amiben hátra maradt többek között Wout Van Aert (Jumbo – Visma) és Dayer Quintana (Arkea – Smasic) is. Szerencsére mindketten folytatni tudták a versenyt.

A hajrában elsőre igen szorosnak tűnt a meccs. Hosszút indított Sagan, de jobb felvezetést kapott Sam Bennett. Aki viszont mindkettejükből bohócot csinált, az Caleb Ewan volt, aki egy bravúros, utolsó pillanatban dobott helyezkedéssel őrületes szakaszgyőzelmet aratott. Szinte hihetetlen, de az ausztrál a második szakaszon még tökutolsó lett.

Az összetett esélyesei a főmezőnnyel azonos idővel érkeztek, így változás nincs, Julian Alaphilippe (Deceuninck – Quick-Step) a sárga trikós, mögötte a második szakasz szökevényei, Adam Yates (Mitchelton – Scott) és Marc Hirschi (Team Sunweb) következnek a rangsorban. Peter Sagan (Bora – Hansgrohe) a szakasz közben szerzett pontjainak köszönhetően átvette a vezetést a zöld trikóban.

A 2020-as Tour de France 3. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Címlapfotó: ASO / P. Ballet

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet