Pusztítottak a holland csapat versenyzői az első komoly hegyi befutón. Kis túlzással csak náluk maradtak többen az utolsó kilométereken és úgy is nehéz pillanatokat okoztak szinte bárkinek, hogy szemmel láthatóan nem mentek el a limitig. Egyértelműen a Jumbo-Visma az új Ineos a 2020-as Tour de France-on.

160 kilométer és az Orciéres 1825 méter magas befutója egyértelműen az összetett esélyesek első igazi erőpróbáját prognosztizálta a 2020-as Francia Körverseny negyedik napján. Igazán nagy különbségeket azért nem vártunk, hiszen nem tengerszintről mentek fel a magashegységbe, de arra mindenképpen számíthattunk, hogy az igazán gyengék ma elhullhatnak a hajrában.

Hirdetés

A fentiek ellenére elég erős sort engedett el a mezőny szökésre. A 2019-es Tour de Hongrie sárga trikósa, Krists Neilands csapattársával, Nils Politt-tal (Israel Start-Up Nation) tekert elöl. Velük tartott még Tiesj Benoot (Team Sunweb), Alexis Vuillermoz (AG2R La Mondiale), Quentin Pacher (B&B Hotels-Vital Concept) és Mathieu Burgaudeau (Total Direct Energie) is. A hatosnak csaknem négy percet adott a főmezőny, de egyértelmű volt, hogy utol fogják őket érni a szakasz kulcspillanatában.

Az elmenés tehát nem sok vizet zavart, elvitték a részhajrák pontjait, illetve Benoot produkált egy igen durva bukást. Nem tiszta, hogy az utolsó előtti hegy lejtmenetében már törött bringával sodródott a szalagkorlátnak, vagy az útelem törte ripityára a vázat, de a belga átbucskázott mindenen. Benoot szerencsésen esett és folytathatta a veresenyt, de inkább visszacsorgott a mezőnybe.

Az elmenésből Neilands húzta a legtovább, a legoptimálisabb pillanatban, az utolsó hegy aljában, hét kilométerrel a cél előtt fogták be az Israel kerekesét. Innentől kezdve szép fokozatosan növelte a tempót a Jumbo-Visma, látszott, hogy friss még a mezőny, egészen sokáig szokatlanul sokan bírták a tempót. A hegy jelentős részét Wout Van Aert rakta végig, s mikor a belga kiborított, nagyon gyorsan kihullottak az ineososok is.

Ekkor, bő egy kilométerrel a cél előtt jött Sepp Kuss, és begombolt úgy, hogy az már lényegében mindenkinek elég rosszul esett, az utolsó száz métereken kerülték csak le, amikor a Cofidisből Guillaume Martin támadott. A francia megpróbálkozott a szakaszgyőzelemmel, de a végén többen is lekerülték. Köztük a szlovén bajnok Primož Roglič volt a legmagabiztosabb és vitte is a szakaszt, mögötte honfitársa, Tadej Pogačar (UAE – Team Emirates) végzett. Alaphilippe és a többi igazán nagy esélyes megérkezett a győztessel azonos idővel, így az összetettben nincs nagy változás, de egyelőre nagyon a Jumbónak áll a zászló.

A 2020-as Tour de France 4. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Címlapfotó: ASO

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet