Könnyen lehet, hogy a 2020-as Tour de France egyik legunalmasabb napját láthattuk az ötödik szakaszon, pedig a sprint azért kifejezetten izgalmas volt.

Hirdetés

Nehéz lenne megmondani, hogy pontosan mi volt a mezőny hallgatólagos megállapodása, de néhány kósza akció beszántása után senkinek sem volt kedve szökni, így a Gap és Privas közötti 183 kilométeres távot együtt tették meg a kerékpárosok.

A gyorsasági részhajrát Sam Bennett, míg a két negyedik kategóriás hegyi hajrát Benoît Cosnefroy nyerte. Bennett ezzel virtuálisan át is vette a vezetést a pontversenyben.

Az utolsó kilométereken már éppen sorakoztak volna fel az esélyesek csapatai a hajrára, mikor befújt az oldalszél és a Jumbo és az Ineos 60-nal közlekedett fej-fej mellett a mezőny élén. Néhányan ugyan leszakadtak, de az utolsó 2 kilométerre lenyugodtak a kedélyek.

Persze csak annyira, hogy a Sunweb átvehesse a kezdeményezést, akik Cees Bolért küzdöttek. Bol óriási felvezetést kapott, de nem bírt a tegnap Roglič-ért elképesztő munkát végző Wout Van Aerttal, aki még úgy is nyert fél kerékkel, hogy a kanyar külső ívén kerülte le a hollandot. Sam Bennett lett a harmadik Sagan előtt, így átvette a zöld trikót a szlováktól. Az összetettben nincs változás, Julian Alaphilippe továbbra is sárgában. Adam Yates az új sárga trikós, miután Alaphilippe 20 másodperces büntetést kapott a túl kései (20 kilométeren belüli) frissítésért.

A 2020-as Tour de France 5. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Címlapfotó: Pressesports / Bernard Papon

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet