Fordulatokban gazdag nappal zárult a Tour de France második hete. Hazaért egy szökés, Froome bajba került, a többiek meg feltették a kérdést: várjunk, vagy ne várjunk?

Hirdetés

A 189 kilométeres dombos nap elején Warren Barguil (Sunweb), Dylan Van Baarle (Cannondale-Drapac), Robert Kiserlovski (Katusha), Tsgabu Grmay (Bahrain Merida), Damiano Caruso (BMC), Serge Pauwels (Dimension Data), Marcus Burghardt (Bora-Hansgrohe), Tony Martin (Katusha), Marcel Sieberg (Lotto Soudal) és Angel Luis Maté (Cofidis) szöktek el a mezőnyből. Az erős sor gond nélkül eltávolodott a mezőnytől, ahol azonban nem nyugodtak a kedélyek, és később töbek között Mollema és Matthews is felzárkózott az elmenésre.

A döntő pillanatok természetesen a nap egyetlen első kategóriás hegyén következtek. Froomenak 37 kilométerrel a cél előtt problémája támadt a hátsó kerekével. Kwiatkowski állt meg neki, hogy odaadja a kerekét, de közben az AG2R elég nagy tempüt diktált az esélyesek csoportjában. Azt csak ők tudják pontosan, hogy mi történt, de látszólag tanécsatalanok voltak azzal kapcsolatban, hogy mi lenne az etikus: bevárni a bajba került sárga trikóst, vagy menni, ami a csövön kifér? Minden esetre először Nieve majd Landa is hátra maradt Froomenak, aki elmondása szerint nem volt biztos abban, hogy fel tud zárkózni, de ez végül sikerült a kenyai-britnek.

Elöl a szökevénycsoportban Barguil és Mollema is támadott. Mollemának sikerült elöl maradnia, azonban Barguilt utolérte egy csoport a síkra leérve. A holland viszont remekül kapta el a pillanatot, hiszen egészen a célig egyedül tempózott az élen és megnyerte a szakaszt.

Hátul az esélyesek közül Yates és Martin is támadott, de csak az ír tudott eltávolodni a mezőnytől. A Quick-Step Floors bringása utolért egy leszakadó szökevénycsoportot, akik ugyan túl sokat nem tudtak neki segíteni, de ez is elég volt ahhoz, hogy Froome-ékhoz képest 9 másodperccel korábban érjenenek haza. Martin ezzel átugrotta Landát az összetettben és az ötödik helyre lépett fel. A nap nagy vesztese a látszólag már kicsit kedvetlenül versenyző Nairo Quintana, aki 4 percet bukott ma, így kikerült az összetett top 10-ből.

Holnap pihenőnap, utána pedig ismét egy érdekes, félig dombos etappal fordulunk rá az utolsó hétre.

A 2017-es Tour de France 15. szakaszának végeredménye:


Címlapfotó: ASO / Pauline Ballet

Ha úgy gondolod, hogy te is tudsz hasonlót írni, és szeretnél egy minőségi sisakot ingyen, akkor neked találták ki cikkírói pályázatunkat! A részletekért, kattints IDE.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet